Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антония Първанова първа се осмели да започне разследване в Европарламента срещу СЗО и фармацевтичните гиганти.
Антония Първанова първа се осмели да започне разследване в Европарламента срещу СЗО и фармацевтичните гиганти.

Малко бяха 7 месеца на извънредно положение, затова сега още 2 - октомври и ноември, а по-късно и до края на април. Как няма да са малко, като е толкова изгодно тестове от 7€ (14 лв) да се правят за по 120 лв, маски от 3€ (6 лв) за 100 броя да се продават по 1,50 лв на брой, ръкавици от 7,5€ (15 лв) за кутия със 100 чифта да е по 45 лева и т.н.

Хайде сега да посмятаме малко: след приспадане на всички разходи (в т.ч и за заплати) печалбата от един ПСР тест е около 80 лв. При направени до сега 500 000 теста, това прави печалба от 40 000 000 лв. Точно така - 40 милиона лева за 7 месеца!!! Защо да няма още 7 месеца?!

За лекарства, ваксини, дезинфектанти, оборудване и консумативи да не говорим. Всеки сам да си сметне комисионната (официално 10%) при вземане на милиарди евро кредити, емитиране на държавни облигации и т.н. Към септември месец 2020 външният ни дълг вече е 36,5 милиарда евро. Кой ще ги връща ли? Как кой - децата и внуците ни. Сладка работа е това пандемията - за 1 година някои трупат милиони, други милиарди. Средностатистическият човек трупа само дългове и стрес. Излиза, че страхът е най-скъпият и доходоносен продукт на планетата. Сега остава на борсите да започнат да се търгуват акции от застраховки на риска срещу страх и ще ги призная.

От фейсбук