Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнатото между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия Я. Д. Б., за наказание три месеца „Лишаване от свобода“ условно заради нападение и нанасянето на телесна повреда на лекар в Монтана.

Според събраните на досъдебното производство доказателства на 30 октомври 2018 г. Я. Д. Б. от село Расово влязъл заедно с жената, с която живеел на съпружески начала и детето им К. - на 1 месец, в кабинета на д-р Т. Ц. Г. – детски лекар в медицински център „Здрави палавници“ в Монтана, вдигнал скандал на медика с обвинение, че не ги е приел за преглед бързо, отправил към него обидни думи и го нападнал като го блъскал, дърпал и притиснал с вратата на кабинета дясната му ръка.

Подсъдимият причинил на медика лека телесна повреда, изразяваща се в охлузване на дясна предмишница и оток и кръвонасядане на крайната фаланга на трети пръст на дясна ръка. След като възмутени пациенти позвънили на тел. 112, нападателят напуснал медицинския център, но по-късно бил открит от служители на МВР и срещу него започнало досъдебно производство. Според Наказателния кодекс за извършеното от Я. Б. Д. престъпление – „причиняване на телесна повреда на медицински специалист по повод на изпълнение на службата или функцията му“ се предвижда наказание до 3 години затвор. Пред съда Я. Д. Б. – 30 годишен, с основно образование, женен, безработен, неосъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, което да бъде отложено за изпитателен срок от три години. Подсъдимият ще трябва да плати и направените по делото 141.12 лева разноски за експертиза в полза на ОД на МВР – Монтана.

Определението е окончателно.