Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изнесен урок и отстояние на учениците, 16 септември, пред Народния театър.
Изнесен урок и отстояние на учениците, 16 септември, пред Народния театър.

Защо носенето на маски в училище е пълна дивотия и терор над децата? Защото само в първия учебен ден българските деца нагледно демонстрираха, че нямат никакво намерение да спазват каквито и да било ограничения. И в рамките на вселената няма да се намери кой да ги спре в тяхното изключително близко общуване.

Само часове след като учениците се събраха, те вече бяха по улиците, по градинките и не с маски, не на отстояние от 1,5 метра, не на 50 сантиметра, а забили носове един в друг, влюбени, целуващи се, бърборещи, смеещи се, прегърнати, споделящи закуски и напитки - при това на групи от 5 до 15 на едно място.

Всичко, което възрастните постигат с наложените псевдо мерки за минимална част от ежедневието на децата, е да спечелят дълбокото им неуважение.

Ако си зрял човек, с акъла си, то трябва да си наясно каква е реалността и да работиш с нея, а не въпреки нея, не като имитираш дейност с нулева резултатност.

Маските на учениците, но само от еди каква си възраст нагоре, били да се опази останалата част от обществото и най-вече възрастните хора. Тоест докато са в училищна среда, децата са с маски. В мига, когато излязат навън и са буквално залепени един до друг са без, когато са у дома са без, но иначе се движат по коридорите в училище еднопосочно и с покрити лица?!

По магазините плъзнаха супер евтини неопренови ленти с ластици за уши с много цветни картинки. Тяхната хигиенна и обезопасяваща функция е не просто нулева, те са вредни за кожата на лицето, но децата ги харесват и искат баш такива. И чие здраве се пази така?

Просто е време маските да бъдат пожелателни за всеки, който счита, че това го кара да се чувства спокоен или вече така е свикнал да си говори сам, че му е по-комфортно по този начин.

Ако днешните възрастни искат да възпитат генерация, която прави разлика между същинска отговорност и имитация на някаква дейност, циркът с маските в училище трябва да спре незабавно.

На снимката: изнесен урок и отстояние на учениците, 16 септември, пред Народния театър.

От фейсбук