Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Автобус със спортисти е катастрофирал преди около час на 70-ти километър на магистрала "Тракия" край Пазарджик, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Според разпространена от МВР снимка автобусът е на ФК "Беласица" - Петрич. "Беласица" се е прибирала от мач срещу "Оборище" в Панагюрище, който печели с 1:0 в шестия кръг на Югозападната "В" група.

Автобусът е пътувал в посока София, когато на водача му е прилошало. Той е загубил управление, но е успял да спре автобуса, който се е наклонил и е пропаднал в крайпътната канавка. Така на практика е спасил живота на пътниците - спортисти в автобуса, коментираха от полицията.

Пристигналите на място екипи на полицията и Спешна помощ са установили, че водачът на автобуса е починал. Няма сериозно пострадали след пътуващите в автобуса спортисти и техните треньори.

От ОФК "Беласица" изпратиха следното съобщение:

"На връщане от гр. Панагюрище автобусът, който вози отбора на "Беласица" е катастрофирал. Причината за инцидента, станал на 70 км на АМ „Тракия“, е прилошаване на шофьора. В следствие на това автобусът излиза от пътното платно, за щастие запазвайки устойчивост, без да се обърне. По-късно се установява, че шофьорът е получил инфаркт. ФУТБОЛИСТИТЕ И ТРЕНЬОРИТЕ, КАКТО И ПРИДРУЖАВАЩИЯ ГИ ЕКИП СЕ ЧУВСТВАТ ДОБРЕ ФИЗИЧЕСКИ!. На място са и представители на ръководството на клуба - Иван Златински и Георги Петров. Община Петрич изпрати веднага втори автобус от гр. Пловдив, който да прибере мъжкия тим. С представители на отбора поддържа постоянна връзка кметът на общината Димитър Бръчков. Всички от отбора, които пристигайки в Петрич преценят, че искат медицинска консултация отново ще бъдат прегледани в болницата.

От ръководството на ОФК "Беласица" изказваме искренни съболезнования на семейството на починалия шофьор".