Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По официални данни на НСИ, представени на графиката, се вижда, че НЯМА съществена разлика в броя на умиранията по седмици в страната за 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 и 2020 година. "Най-лошите" години в този смисъл са били 2015 и 2017, но тогава нямаше запазено място за стряскащи съобщения във всяка емисия на новините. Следователно, няма необходимост точно тази година, вече 7-ми месец всяка сутрин да се обявява броя на починалите с коронавирус.
Освен това, по съобщения от брифингите на НОЩ, минимум 10% от населението на страната са позитивни за коронавирус и са го прекарали безсимптомно. Това прави около 700 000 души. Поради факта, че няма промяна в тренда на умиранията за тази година, логично е да направим извода, че минимум 10% са позитивните за коронавирус освен сред живите и сред починалите по различни причини. Това означава: от средно 2100 починали на седмица, 210 да са позитивни или от общо 300 починали на ден 30 да са позитивните. Съобщават ни драматично само от 1 до 15 от тях на ден. Какъв е смисълът да обявяват само част за "загубили борбата с Ковид-19", а другите излиза, че са без значение за общественото здраве? Защо? Защото на толкова са успели да направят PCR тест? Защото другите са анонимна маса и могат да си умират тихо и безизвестно, ако от това не могат да се изкарат пари? Защото се умира от усложнения на друго заболяване, но не от самия коронавирус? Защото трябва да се всява паника, за да се продължи с усвоянето на едни пари?
Звучи ужасно, но излиза, че за Системата са важни само тези болни и починали, които носят пари. Няма социална държава, няма солидарност, няма равнопоставеност и справедливост, то и общодостъпно здравеопазване няма. Останалите са ненужни хора и ако изобщо имат някаква роля, то тя е като данъкоплатци и като живи или мъртви да са им отчетени гласовете по време на избори. И после в Конституцията бил проблемът. Не, проблемът е в тези невежи, алчни и цинични властолюбци, които я пишат и които я нарушават ежедневно!!!

От фейсбук