Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

В Монтана задържаха под стража мъж, излязъл от затвора, обвинен в извършването на кражба при условията на опасен рецидив.

33 – годишният Б. Т. Б. - с основно образование, безработен, осъждан, е задържан от служители на МВР по досъдебно производство, по което е обвинен, че в нощта на 26 срещу 27 август тази година е разбил преграда на имот – ключалката на лятна кухня в дома на баба в село Сумер, и отнел с намерение противозаконно да ги присвои медни съдове, домашен телефон, кафеварка, кабели и бутилка алкохол на обща стойност 266, 91 лева и направил опит да отнеме други вещи – хранителни продукти, алкохол, инструменти – моторен трион, флекс, електрожен и 50 м кабели на обща стойност 464 лева.

На 31 август т. г. Рaйонният съд – Монтана е определил на Б. Т. Б. мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с оглед на тежестта на извършеното престъпление и личността на обвиняемият, който има досега 15 присъди за различни престъпления срещу собствеността на гражданите и против личността и 20 заявителски материала за престъпления в МВР.

През месец юли т. г. Б. Т. Б. е излязъл от затвора след като е изтърпял присъда от 20 месеца „Лишаване от свобода“ за извършен от него палеж. След като разгледа подадената от Б. Т. Б. жалба с искане за изменение мярката за неотклонение в по-лека заради необходимостта според него от лечение след нанесен му в село Сумер побой, Окръжен съд остави без уважение жалбата и потвърди определението на Районен съд – Монтана.

Според съда няма настъпили промени в обстоятелствата, заради които Б. Т. Б. е задържан, съществува достатъчно обосновано предположение, че той е извършител на престъплението, за което е обвинен и за което законът предвижда затвор от 5 до 15 години, и има реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление.