Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тома Биков СНИМКА: Велислав Николов
Тома Биков СНИМКА: Велислав Николов

След вчерашните ексцесии ние няма да подадем оставка, защото ако това стане, ще значи, че всяко правителство може да бъде свалено от криминалния контингент. За нас този дебат приключи. От тук нататък започваме дебат за свикване на Велико народно събрание.

Това каза в декларация от името на ГЕРБ депутатът Тома Биков.

През последните дни имаше многократни призиви за проява на насилие. Един от организаторите в неделя призова да дойдат винкелите. Президентът Радев в последните месеци призовава за радикализация на протеста. Вчера всички ние бяхме свидетели на тази радикализация. Изказваме пълна подкрепа за действията на полицаите вчера. Те с риск за живота си опазиха реда. Ние знаем кой стои зад агитките, този разговор излезе, в него се чува как казва че може да мести хора от едно място на друго. Това бяха тези хора. Човекът се казва Васил Божков, настоя Биков от трибуната.

Радев носи политическата отговорност за това, което се случи вчера. Организаторите на протеста носят организационната отговорност за това, което се случи и ние ще настояваме те да бъдат разследвани от органите за връзките им с криминалния контингент. Категорично отричаме и тезата на президента, че НС е на улицата. Борбата на улицата се води със средствата, които видяхте вчера, каза още той.