Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Две момчета на 16 и 11 години са установени като автори на множество кражби във Велинград, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

През отминалата седмица в полицейското управление във Велинград били получени редица сигнали от граждани и фирми за кражби. На една от улиците неизвестни разбили кафе-автомат и отмъкнали оборота в размер на близо 80 лева. 49-годишна жителка на курорта пък се оказала без велосипеда си. 30-годишен велинградчанин пък забравил да заключи "Мерцедес"-а си, което му коствало липсата на два чифта скъпи слънчеви очила и флаш-памет.

От местен ресторант била извършена кражба на таблет, мобилен телефон и чифт маркови очила. За разплитане на случаите се заели криминалистите от местното полицейско управление. При проведените действия по разследване на всички случаи се установило, че автори на посегателствата са две местни момчета - на 16 и 11 години. У тях били открити откраднатите предмети и вещи. Въпреки крехката си възраст двамата имат и предишни криминални прояви. С тях работят криминалисти и инспектор "Детска педагогическа стая".

Изяснява се съпричастността им и към други извършени посегателства в района на курортния град.