Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

60 години затвор за трима извършители на въоръжен грабеж в Пазарджик Обвиняемите Фернандо Кастро/ с очилата/ и Васил Атанасов

По 20 години ефективен затвор присъди окръжният съд в Пазарджик за всеки от тримата извършители на въоръжен грабеж във фирмен офис в града. Подсъдимите Джемал Аликанов от Пещера, Васил Атанасов от Пловдив и аржентинеца Фернандо Кастро трябва да изтърпят наказанията си при първоначален строг режим.

На 21 декември 2015 г. вечерта братята бизнесмени Спас Спасов и Тодор Николов вечерят с жените си в офиса. С тях са и непълнолетните дъщеря и внук на Спасов. В един момент в помещението нахлуват въоръжени и маскирани нападатели. Те прострелват и пребиват мъжете и малтретират жените и децата. От жертвите са отнети пари и злато на стойност 66 714 лева.

Извършителите на грабежа са задържани няколко дни след престъплението в Пловдив, а делото срещу тях започна през 2017 година.

Освен ефективните присъди обвиняемите трябва да заплатят и обещетения на пострадалите. 110 хиляди лв. на Тодор Николов и 113 хиляди лв. на Спас Спасов. На двете им жени съответно по 50 200 лв. и 77 918 лева. Обвиняемите трябва да заплатят и разноските по делото в размер на 28 637 лева. Решението на окръжния съд в Пазарджик може да се обжалва пред апелативния в Пловдив.