Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На Шипка се ражда свободна България Румен Радев

Честванията на Шипка са вековна традиция – тук се ражда свободна България. На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но както виждате, това няма да се получи – всеки български гражданин има право да изрази своята свободна воля и да почете този празник. Това заяви президентът Румен Радев в подножието на Шипка, където се готви да изкачи над 800-те стъпала към монумента по повод честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея, предава БГНЕС

Държавният глава винаги е бил патрон на честванията на Шипченската епопея, и днес те се организират по гражданска инициатива без никакви партийни цветове. Но управляващите повториха срамния сценарий от Трети март, когато всички планирани чествания и в столицата, и в страната, бяха разрешени и се проведоха, а целта беше една – президентът да не се качи на Шипка и да не говори, каза президентът Радев.

Ако бяха толкова загрижени за здравето на хората, властта нямаше да проведе своето масово партийно струпване преди няколко седмици, допълни Радев.

"Трябва да е ясно, че пътят към конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор; саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета, зад неграмотните брътвежи за нова Конституция.

Днешният парламент е дискредитиран, той е загубил вече и легитимност, и достойнство – виждате как партии сменят позициите си през 24 часа, и се превръщат все повече в символ на самоунижението", допълни Радев.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2020/08/22/radev-v-podnojieto-na-shipka-niama-da-mi-zatvoriat-ustata.460619?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push