Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова и Крум Зарков (в центъра на кадъра) СНИМКИ: Румяна Тонева
Корнелия Нинова и Крум Зарков (в центъра на кадъра) СНИМКИ: Румяна Тонева

ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх. Това заяви соцлидерката Корнелия Нинова на брифинг в парламента след като поисканото от БСП извънредно заседание се провали поради липсата на кворум. В пленарната зала дойдоха само 78 депутати от БСП и ДПС.

Да имаш мнозинство в Народното събрание, да можеш да вземеш всички решения, които искаш, а това днес показва само едно - страх от истината, от протеста. Това е поредното доказателство за диктатура в България, коментира Нинова.

Оправданието, че парламентът трябва да работи, днес се доказа като лъжа. Те не искат институциите да работят,, заяви още соцлидерката, визирайки изказването на премиера Бойко Борисов на конференцията на ГЕРБ преди седмица, в което той обясни, че Народното събрание трябва да продължи да работи, защото трябва да се приемат законови промени във връзка с икономическата и социалната криза.

В страната има икономическа криза, от повече от месец сме в политическа криза, но от днес сме и в институционална. Мнозинството бламира парламента и не му даде да си свърши работа, критикува Нинова. И обясни, че народът видял нагледно как се руши държавността. 

Ние искаме върховенство на закона, а Борисов днес показа за пореден път, как се погазва закона. Защото раздаването на пари може да се случи само през закона за бюджета. В момента никой в държавата не знае колко са парите в бюджета. Няма прозрачност и гаранции за борба с корупцията, каза още соцлидерката.

За 1 месец Борисов или раздаде, или обеща около 2 млрд. лв. Без план и без критерии. Българи, с вашите пари през последния месец той си купува лично оцеляване и печели време, за да напълни чекмеджето, допълни Нинова. Според нея държавата е парализирана и единственият изход е оставка на правителството и предсрочни избори.

Нинова обяви, че БСП ще внесе нови подписи за ново извънредно заседание, но първо трябва да го обсъди в групата.