Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Йорданов СНИМКА: Архив
Александър Йорданов СНИМКА: Архив

Разликата е съществена. През 90- 91г., 96-97 г. и 2013 г. протестите целяха да свалят от власт БСП. Сега протестът цели обратното - да върне на власт БСП. Затова и е подкрепен от Радев - издигнат за президент от БСП в консултации с Москва.

В този смисъл някогашните протести водеха България напред, а днешният протест я връща назад. Пак е промяна, но името й е РЕГРЕС. Впрочем, логично е да се запитаме коя от партиите, участващи или подкрепящи протеста на предстоящите избори, е в състояние да победи БСП?

Няма такава според мен. Но мераклии за коалиция с БСП има, нали? Следователно тези, които протестират ще извършат предателство спрямо основна ценност на българската демокрация - БСП да не идва на власт. Оставям настрана всичко останало - интересите на олигарси като Прокопиев, Божков, Василев и др. Те наистина си гонят интереса - кой от правосъдието бяга, кой пари още иска да направи.

В следващия парламент е очевидно, че БСП и ДПС ще бъдат дружки, както винаги през тези 30 години са били. Стара любов ражда не хваща. Целта на протеста днес е да излъчи още една партия, която да подкрепи тази любовна двойка. Засега има трима кандидати: Демократична България, шоуменът Трифонов и оная Мая. Възможно е ДБ, след като чрез участието си в протеста помогнат на БСП вече в парламента да го играят опозиция. Но злото ще да е сторено. И ще остане само горчивият вкус от ручаните жабета. Разбира се, десетина техни функционери ще вземат депутатски заплати, но ролята им ще бъде идентична с тази на "златния пръст" на Сидеров, т.е. никаква.

Що се отнася до президента Радев той си гони интереса, който е свързан с избягване от правосъдието чрез спечелване на втори мандат. Затова сега подкрепя протестиращите, защото ще очаква те да му върнат подкрепата си след 1 година. Ти на мене, аз на тебе - толкова му стига акълът. А и стратегията му я пише бивш партиен лидер на БСП и агент на ДС.

Тя предвижда за Радев да гласуват избирателите на БСП И ДПС плюс феновете на "Отровното трио", оная Мая, Копейкин, а със сигурност и доста лапнишарани, фенове на ДБ. Така протестът днес ще ни навлече проруски президент за още пет години - до 2026 г. И правителство на статуквото БСП-ДПС плюс трети или четвърти мераклия за неопределено време.

Това е вероятен и със сигурност черен сценарий за България. Той ще бъде осъществен от предатели на българската демокрация. Има ли друго решение? Има. Но то е за умни хора и европейски мислещи политици, а такива няма сред протестиращите днес. Все пак до изборите има половин година време и се надявам, че то ще бъде достатъчно, за да може разумът да победи бесовщината и предателството.

(От фейсбук)