Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене


По HBO върви филмът "Зараза". Сякаш Ванга е писала сценария за сегашния момент. Въплъщава страховете, подозренията и всевъзможни концепции за световно отровителство под булото на транспланетарните конспирации.

В сериала "Госпожо държавен секретар" по Канал 1, върви темата за военна операция в България, подхваната от Русия и "агресията към Източна Европа, започнала от България е война". "Няколко министри от правителството на България са избягали от София." Май започва разпадът на НАТО!" - според филмовия сценарий, а български военни са в основата на резкия ни завой към Русия. "Руснаците залавят цивилни лодки в България и взимат заложници!" (малеее!)
"Защо воините ни ще пазят държава, която дори не се вижда на картата?!" - коментират американци в Белия дом.

Двата филма вървят в ефира по едно и също време (иска се само малко ловкост с дистанционното ;) ).

Само дето киното никога не е живот, защото на филм всичко започва и свършва в рамките на час или два. След малко Госпожа държавният секретар ще освободи България, няма страшно ;)

В нашето реално време, с всеки истински час и с всеки нов ден, всеки човек може да вярва във всичко, което му отърва, да го интерпретира всеки път както му е удобно, да си сменя позицията, ако новата е по-привлекателна. Всеки може да се кара с милион непознати, защото е безопасно и забавно. Колкото по-креслива е нечия позиция, толкова по-невъзможно е да бъдат извадени аргументи срещу нея.

Факт е, че всеки ден се филмираме с нещо ново, нещо, което по силата на собствения си шум, взима временно надмощие над отминалото от предния ден.

Уж всички искаме най-простите неща в живота, а става все по-непоносимо трудно и тежко. И никой не знае какво пише в този сценарий.

*От фейсбук