Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: БСП
СНИМКА: БСП

“Социално-икономическите мерки са неадекватни на кризата. Кризата от COVID-19 ни даде тежки уроци. Време е за смели действия. Само нова субсидия за болниците няма да реши нито един от проблемите в здравеопазването. Нужна е наредба за определяне на възнагражденията на лекари и сестри. Да има базова заплата и над нея да се надгражда според финансовата състояние на болницата. Болниците да не са търговски дружества. ДДС на лекарствата да се намали.

Истинското решение за ниските пенсии е тяхното преизчисляване с нов коефициент на средноосигурителният доход, а не 50 лв. подаяние. Средствата за икономиката да се инвестират във високотехнологични производства, а не в приближени и колекторските фирми. Да се подкрепят петте икономически сектори, които носят най-голям ръст в БВП. Но за тези мерки трябва правителство с доверие и с капацитет. Това на Борисов няма и двете. То е част от кризата, а не нейното решение”.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Гоце Делчев, където взе участие в отчетно-изборната конференция заедно с депутатите от ПГ на “БСП за България” Богдан Боцев, Тома Томов и Николай Бошкилов, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Тя поздрави организацията за нейната работа и им благодари за резултатите на изборите.

Там БСП има седми мандат кмет в лицето на Владимир Москов.