Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Денис Нгуен искал да вземе дъщеря си, но жена му не му я давала

Никифорова заявила, че трябва да се съберат отново заедно или повече няма да види детето си

Преди две години тя започнала да го удря и да вади нож срещу него

Имаше един много дълъг период от време, в който Катя не ми даваше да виждам малката. Казваше ми, че е решила да нямам контакт с детето, защото не съм ги обичал и уважавал. Ако това, което твърдеше, беше истина и аз не мислех за тях, дори повече отколкото за себе си, нямаше да работя като луд постоянно, за да има за семейството ни. Лъжа е, че не съм искал да взема дъщеря ни. Тя просто я криеше и заявяваше, че няма да ми я даде.

Това разказа пред "168 часа" мъжът на Катя Никифорова - Денис Нгуен. Само преди броени социалните мрежи бяха взривена от видеоклип, на който се вижда как жената бие 3-годишната си дъщеря и й повтаря, че заради нея бащата не ги обичал и не искал да бъде с тях. Часове по-късно тя беше задържана, а детето отведено в приемно семейство. Властите арестуваха и самия Денис, но той бързо беше освободен, след като стана ясно, че няма общо с побоищата над момиченцето.

Оказва се, че обвиненията на майката към детето са пълна лъжа. В действителност Денис вече не живеел с Катя, но искал повече от всичко да вземе малката при себе си. Спирала го единствено жената, която му заявявала, че той не заслужава да вижда и чува дъщеря си.

Нещата между него и Никифорова ескалирали броени дни преди клипът да бъде разпространен в интернет. Тогава той отишъл до нея, за да й каже, че окончателно е решил да вземе детето при себе си, защото иска да го спаси от тормоза. За пореден път Катя му заявила, че това няма да се случи. Веднага след това той изпратил бруталното видео на свой приятел. Оттам тръгнало и неговото разпространение в интернет.

В момента бащата е силно притеснен за бъдещето на детето си. Той е сигурен, че ще се бори докрай, за да го вземе при себе си. Не се плаши от това, че ще трябва да отглежда малката сам. Смята, че за нея ще е най-добре да расте в спокойна среда.

По думите на близки на семейството в началото между мъжа и жената всичко било съвсем нормално. Нямали големи скандали и се разбирали, а Катя не проявявала агресия към никого. Всичко се променило, когато дъщеря им станала на една годинка. Жената започнала да избухва, била вечно ядосана и умърлушена. Постоянно намирала поводи за кавги. Първоначално Денис опитвал да потушава тези нейни кризи. Разговаряли и я успокоявал. Тя обаче се влошавала все повече.

В един момент започнала дори да му посяга. Вадела и нож срещу него. След като това се повторило няколко пъти, мъжът заявил, че нещата не могат да продължават повече по същия начин.

Намерил си работа в Англия и заминал за там. Обещал, че ще им праща пари, тъй като не искал да остави малката без никакви финанси. След неговото отпътуване Катя изпаднала в още по-голяма криза. Агресията се пренесла върху момиченцето, което се превърнало в истински отдушник за нейните емоции. Майката започнала да го удря зверски. Решила, че ще нарани бащата най-много, ако той вижда как детето го боли. Започнала да му праща и клипове. Според властите, освен публикуваното преди дни видео, имало и още няколко, които също били непоносими за гледане. Престоят на Денис в Англия се превърнал в истински кошмар. Той умолявал Катя да спре, заплашил я и че ще се върне, за да прибере дъщеря си при себе си. Тя обаче не го послушала. Насилието над малката продължавало. За жалост - ставало и все по-брутално. Всичко това принудило бащата да се върне в България. Следвали няколко срещи между него и Катя. Говорели дълго. Никифорова му казвала, че иска да се съберат, защото така ще бъде най-добре и за двамата.

Денис обаче нямал желание да живее повече с нея. Той й обяснил, че просто иска да вземе дъщеря им при него, за да бъде по-спокоен. Жената била категорична, че това няма да се случи и той няма да я види никога повече. Поставила му ултиматум - ако иска да е с детето и го обича толкова много, трябва да се събере отново с нея. Нгуен бил категоричен, че това няма да стане. Катя не пропуснала да му говори и за религията. В последните години тя се запалила изключително много по религиозни учения. Това породи и множеството спекулации, че е била в секта. Пред "168 часа" жената, публикувала видеото в интернет, отрече подобно нещо, обяснявайки, че Никифорова сама решила да си купи Библията, да ходи на църква и да гледа видеа в интернет на подобни теми.

На Денис Катя обяснявала, че всеки, който се отрече от семейството, не го чака нищо добро. Цитирала му дори пасажи от Библията. Мъжът не се трогнал особено. За него било важно момиченцето да е добре и здраво. Знаел, че то ще бъде такова, ако е далече от майка си.

В един момент чашата преляла. Той започнал да праща видеата, които Катя му пускала на лични съобщения, на свой познат. Другият мъж решил, че ако едно от бруталните клипчета бъде публикувано интернет, проблемът няма как да бъде заметен. Всички били сигурни, че ако подадат сигнал, решаването на този казус може да бъде забавено изключително много във времето. Според близки до семейството въпросният човек се свързал с институциите, за да им каже какво точно се случва с детето, но те не реагирали по никакъв начин. От МВР Перник обаче отричат това да е вярно. В официално изявление оттам обясниха, че не са получавали абсолютно никакви сигнали и за първи път се срещат с проблемите на двойката.

Все пак властите действаха мигновено, след като скандалното видео с тежките кадри на насилие стана обществено достояние. В момента органите на реда призовават то да бъде премахнато от социалните мрежи и неговото разпространение да спре, за да бъде запазено достойнството на детето.