Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антония Първанова първа се осмели да започне разследване в Европарламента срещу СЗО и фармацевтичните гиганти.
Антония Първанова първа се осмели да започне разследване в Европарламента срещу СЗО и фармацевтичните гиганти.

Тази сутрин министър председателят не можа да представи и защити предложените от него промени в състава на МС поради това, че е поставен под карантина, защото шефката на политическия му кабинет Деница Желева е дала положитена проба за коронавирус. Само два часа по-късно, но след приключване на гласуването в парламента, пробите и на двамата се оказаха отрицателни.

Ще оставя без коментар последния нескопосан водевил на властта. Той, обаче, много прилича на представлението от 8-ми юни т.г., когато беше разпространен запис на министъра на земеделието Десислава Танева, в който тя съветва да се прикриват измамите с еврофондове, за да не ни спрат субсидиите: "Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше... Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат значи не трябва да получавате тази помощ".

Същия ден един от нейните зам. министри дава положителна проба за коронавирус и цялото министерство бива затворено за дезинфекция, а министърката попада под карантина вместо под ударите на журналистическите въпроси и интереса на главния прокурор.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://btvnovinite.bg/bulgaria/zam-ministar-na-zemedelieto-e-bolen-ot-covid-19.html&ved=2ahUKEwiuqNrdk-bqAhVSiYsKHeeJDYgQtwIwAHoECAUQAQ&usg=AOvVaw26megtePci8fw4dM8U8uNU

Подобна е и пиеската от 13 април с вече бившия министър на икономиката Емил Караниколов, който при завръщането си от Абу Даби с фамозното дарение от 12,5 тона фурми вместо 15 тона медицински консумативи, беше поставен под 14 дневна карантина. Така ловкият политически Хари Худини избегна неудобната среща с журналисти и прокуратурата, за да обясни дали случайно не реализира за сметка на данъкоплатците нечия търговска сделка и кой, защо и как изпрати 32 тона храни за ОАЕ.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.segabg.com/node/131770&ved=2ahUKEwjH-OD-kubqAhWFZxUIHYs0DJIQFjACegQIAhAB&usg=AOvVaw2mbpFIlMgTFA6t_ajCh5p_

Убедена съм, че има още много такива интересни примери за институционален Ковид-19. Предлагам Ви да споделите своите наблюдения и открития за рязко и удобно разболели се висши и низши представители на централната и местна власт, които са довели до измъкването им от неудобни ситуации или са възпрепятствали и осуетили важни събития, решения и действия.

От фейсбук