Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Той е карал без книжка и след 6 присъди за престъпления в транспорта

Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия Е. Ц. Т., за четири месеца „Лишаване от свобода“ ефективно заради управление на МПС с 2,48 промила алкохол след като е бил вече осъждан за същото престъпление. На 29 януари 2020 г. служители на МВР спрели за проверка в село Превала, общ. Чипровци 48 годишния Е. Ц. Т. – безработен, който управлявал мотициклет „Симсон“ модел S. Проверката с дрегер показала, че мъжът управлява мотоциклета с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда, а именно 2.48 на хиляда, и че не притежава свидетелство за управление на МПС.

Оказало се още, че от 2007 г. досега Е. Ц. Т. е осъждан шест пъти за престъпления по транспорта, а през 2015 г. е бил осъден от РС – Монтана с влязла в сила присъда за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда.

Пред съда Е. Ц. Т. се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумението с прокуратурата. Районният съд наложи на подсъдимия наказание „Лишаване от свобода“ за срок от четири месеца, което да изтърпи ефективно при първоначален общ режим.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.