Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катя, която бие детето си: Бях слуга на дявола

Сваляла висока температура на малката с молитви към бог Йешуа

В едно от видеата дъщеря й лежи почти в безсъзнание, след като вдига 39,9 градуса

Това дете ще умре. Откарай го веднага в болница. Тормозиш го. Изпитвай своето тяло, а не неговото. То с нищо не е виновно, че да е изкупителна жертва. Добре че полицаите не знаят какви маймунджилъци правиш."

Всички тези коментари са написани под видео, което жена на име Катя Никифорова е публикувала във фейсбук профила си преди около месец. На него се вижда как малко момиченце лежи на легло и е почти в безсъзнание. Минути по-късно тя публикува и снимки с термометър, който сочи, че детето е вдигнало температура от 39,9 градуса.

Само преди броени дни друго видео, пуснато в социалните мрежи, в което основни герои отново са майката и 2-годишното, шокира цялата общественост. Този път то е публикувано от друга жена, която го получила директно от приятел на бащата на момиченцето.

Това, което се вижда на него, е брутално! Докато майката снима с телефона си, вика малката да отиде при нея. След това казва: "Понеже баща ти не те обича, не ме обича и мене... ей така". Следват няколко силни удара с юмрук в гърдите, лицето и гърба на момиченцето. В този момент то започва да пищи и да плаче. Отдалечава се от нея и я моли: "Недей, мамо". Тя обаче отново го вика при нея. Нанася му пореден удар.

Всичко, което заснема, праща на бащата. Часове след като социалната мрежа е взривена от видяното, а хиляди потребители искат да линчуват майката, полиция арестува жената. Според началника на отдел "Закрила на детето" - Перник, Румяна Герова тя си давала сметка за случилото се и съжалявала за това, което е направила. Пред властите обяснила, че по този начин искала да накаже бащата, който не им обръщал достатъчно внимание, и това я накарало да го провокира по някакъв начин.

Изглежда Катя не изпитвала никакво притеснение, че социалните наистина могат да вземат малката. Дори под видеата, които е пуснала преди месец с високата температура на детето, тя си е позволила да отговаря на всеки един потребител. Повечето от тях я укорявали и изразявали притеснението си от състоянието на дъщеря й. Някои дори са написали, че властите трябва да й я вземат.

"Я се обади на 112 и подай сигнал, че не си гледам детето - отговаря тя на един от коментарите. - Дано ми го вземат, ти ли ще определяш? Мен от човеци не ме е страх. Хайде пускайте жалби, колко ще се радвам да пускате жалби. Вас като ви дебнат куките се оправяйте. Аз даже си говоря с тях."

Властите, както и близки на жената имат сериозни съмнения, че тя е членувала в секта. Според някои обаче Катя сама е проявила интерес към религиозните учения и започнала да гледа клипове в интернет.

Десетки нейни постове в социалните мрежи говорят за това, че жената е била изцяло погълната от религията, която "отричала медицината". В една от публикациите си обяснява, че температура на момичето, която е достигнала до критичните 39,9 градуса, може да бъде свалена само с молитви към бог Йешуа. Тя решава дори да демонстрира това. Събужда детето, което изглежда напълно изнемощяло, за да му измери температурата.

То веднага се разплаква, а след това се завива през глава. По-късно Катя публикува термометър, на който се вижда, че градусите са свалени.

"Свидетелство за това как Бог порази дъщеря ни с температура заради нашите грехове и как Бог премахна температурата й без лекарства, без бабини деветини и без компреси - коментира още тя. - Само с вяра, любов и молитви към него."

Още едно от доказателствата, че жената не е лекувала детето и не му е давала лекарства, когато то е имало нужда, са и снимки от 11 юни. На тях се вижда как малката е с отворена уста, а Катя пише: "Второто ми свидетелство за Слава Божия в Името на Йешуа! Бог отново премахна тези афти от устата на детето. Само с молитви към него в името на добрия ни пастир Йешуа ха Машиях, който си даде живота за нас грешниците."

На един от потребителите, който й е писал, че полицията не е запозната с това, което прави, тя отговаря: "Напротив, и досие даже имах".

На друг, който я упреква, че по този начин момичето може и да си отиде от този свят, тя отговаря: "Нещо много мърда за гушнала букета? Защо не признаеш, че Господ, който не познаваш в Името на Йешуа, премахна температурата. То по твоята логика всички човеци сме гушнали букета! А по Божията Воля имаме шанс за спасение и минаване към вечния живот в името на неговия слуга Йешуа ха Машиях, невернико?!"

Жената достига и по-далече в признанията си. Казва, че има още една дъщеря, но с нея не поддържа връзка.

"Бог ме дари с две дъщери, но първата ми не е при мен, защото бях неверница и слуга на дявола", пише тя.

Малкото момиче присъства и на още няколко видеа. На едно от тях Катя е заснела как се опитва да сложи термометър под ръката й, за да й премери температурата. Детето обаче се дърпа и не иска. Под тази публикация Катя е написала: "Бог Яхве да ни пази от сатаната и да не позволява да вършим похотите на дявола".

Интересно е, че с първата си дъщеря жената няма общи снимки и клипове. По-голямото момиче не живеело с нея от дълго време. В момента то се отглеждало от бащата. Не е ясна причината, поради която двете са били разделени.

Засега властите не могат да кажат със сигурност дали Катя е имала психични отклонения. Очевидци я описват като "нестабилна" и "странна". Разказват за нея, че бързо сменяла настроенията и понякога говорела несвързано. Избягвала и да общува с други хора. Те обаче не си спомнят да е проявявала агресия към момиченцето, докато са били двете на улицата. Не са чували и да крещи по нея, нито пък да я обижда. Казват, че настроението й към малката се променило отпреди година.

Детето от своя страна било много лъчезарно. Съседи на семейството не помнят някога то да е плакало или да ги е притеснявало с нещо. Определят го като "послушно момиченце". Допълват, че било много привързано към Катя. Когато ги засичали, то постоянно повтаряло: "Мамо, мамо". Единственото, което ги смущавало, било, че изглеждало недохранено. Властите обаче отрекоха това да е вярно.

Към момента тезата за членуването на жената в секта изглежда най-правдоподобна. Всеки ден по няколко пъти в своя фейсбук Катя е писала името Йешуа ха Машиях, което според различни учения се смята за истинското име на Исус Христос. Публикувала е още видеа за живота му и това, че хората трябва да вярват само в един Бог.

Въпреки агресията, която е упражнявала върху дъщеря си, тя е писала немалко и за отношенията между родителите и децата.

"Всеки, който прокълне баща си или майка си, да бъде умъртвен - зовяла във фейсбук жената. - Кръвта му да бъде върху него."

В една от публикациите твърди, че дори дъщеря й вече била "изцелена". Катя цитирала и "сексуалните закони според Божията воля в името на Йешуа ха Машиях". Отделяла специално внимание на прелюбодейството.

"Те извършиха всички тези гнусотии и затова аз се погнусих от тях - пише тя. - Ако някой прелюбодейства с чужда жена, да бъдат умъртвени и прелюбодеецът, и прелюбодейката. Да бъдат изтребени пред очите на народа си. Ако някой вземе жената на брат си, това е нечистота, бездетни ще останат. Пазете всичките ми наредби и закони и ги спазвайте, за да не ви избълва земята, където Аз ви завеждам да живеете в нея. Защото всеки, който върши която и да е от тези гнусотии - човеците, които ги вършат, ще бъдат изтребени измежду народа си."

Жената не е пропуснала да направи коментар и за пандемията. Тя отново я е обвързала с Бог.

"Ако Христос е Господ, след като му се молите толкова много човеци да махне вируса, що не го махне? - пита тя. - Колко "пророчества" имаше, че вирусът ще свърши май месец, а ето, че сме юли месец според грегоранския календар и вирус все още има. Нали Иисус не оставя верните му и прави каквото човек поиска от него и в неговото име стават "чудеса" за човешката плът."

Катя дори е изразила мнение и за честването на имените дни. Според нея не било редно хората да ги празнуват.

"Това е лъжа против Божия закон и никъде в библията не се казва да честваме имените дни - обяснява тя. - Никъде не пише да отдаваме почит и слава на умрели човеци, на ангели и на всякакви други неща, които не са Господ Бог."

Освен всички тези публикации тя е отправила и директно обвинение към папата. По повод негово изказване, че всички свещеници педофили сами трябва да се предават на правосъдието, жената е коментирала: "Че то самият папа блудства с деца, лицемер с лицемерите!".

Часове след като клипът беше публикуван в социалните мрежи, а жената бе арестувана, хората побързаха да попитат къде ще отиде малкото дете след този развой на събитията. Първоначално се лансира версията, че най-вероятно момиченцето ще бъде отведено при баща му, който много искал то да живее при него, тъй като Катя не му го давала изобщо. По-късно обаче се оказа, че той също е задържан от полицията.

Причината - мъжът знаел много добре, че дъщеря му била подлагана на физически тормоз от страна на майката. Видеото, което тя му изпратила и на което се вижда как удря детето, не било единственото, достигнало до него. Оказва се, че клипът е поредният, който жена му изпращала. Мъжът обаче така и не е подавал сигнал до властите, с което не я е възпрепятствал да малтретира малката.

Пред социалните работници той разказал, че с Катя са живели заедно и е знаел за насилието над дъщерята. Обяснил още, че майката се е грижела добре за детето допреди година, когато започнал работа в чужбина, а тя попаднала в религиозно движение.

За това, че има още клипове с насилие над детето, свидетелства и социалният министър Деница Сачева. Тя твърди, че кадрите били изключително тежки за гледане, а малката със сигурност е преживявала трудни моменти. За сметка на това Сачева оборва твърденията на съседите, че момиченцето е било недохранено, и обяснява, че условията, в които е живяло невръстното, били добри, а за него са полагани достатъчно грижи. Проблемът обаче бил в отношението на майката и начина, по който то се е отразявало върху психиката на дъщеря й.

В момента абсолютно всички роднини на детето се проверяват за това дали са годни и имат желание да се грижат за него. Установени са близки до семейството в София и Дупница. Със социалните работници се е свързала и лелята на майката, но малко по-късно попълнила декларация, че не може да полага грижи за детето, тъй като гледа болните си родители.

Засега момиченцето остава в приемно семейство. Бащата на малката също е изявил желание да се грижи за детето, но това може да се случи най-рано след приключване на досъдебното производство.

Към момента видеото с детето, на което се вижда как то е удряно от майката, може да бъде открито на много малко места. От социалното ведомство помолиха всички, които са участвали в неговото разпространение, да го изтрият, за да запазят достойнството на малката.

Кога близки на Катя забелязват промяна в поведението й и каква може да е причината за нея, четете в печатното издание на "168 часа".