Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антония Първанова първа се осмели да започне разследване в Европарламента срещу СЗО и фармацевтичните гиганти.
Антония Първанова първа се осмели да започне разследване в Европарламента срещу СЗО и фармацевтичните гиганти.

Говоря за фактите от месеци и се противопоставям на небивалиците на корупционния слугинаж. Ето ги такива, каквито са и никакви изказвания на министри, членове на НОЩ, директори на болници, политици, математици, социолози, медии, клакьори и обикновени паникьори не могат да скрият истината.

От 01.03.2020 до 30.06.2020 са били хоспитализирани 1697 души. Общо при налични 42 000 болнични легла за активно лечение, заетите легла са били 400 или 0,9%. В отделенията за интензивни грижи са били лекувани 199 души, от тях на механична вентилация 109, при 1200 легла напълно оборудвани за интензивно лечение. За този период в страната са починали 40 000 души, от тях 308 с придружаващи заболявания и положителен тест за COVID-19 или 0,77%. Системата не е претоварена. Претоварени и стресирани са колегите ми, сестрите, лаборантите, РЗИ и всичко това заради липса на анализ на ситуацията, адекватно планиране и управленски решения основани на доказателства. Защо ли, защото в мътната вода се ловят големите риби - тлъсти като комисионни от тестове, стотици хиляди опаковки ненужен хидроксихлорохин, маски, ръкавици, дезинфектанти, медицинска апаратура, лабораторно оборудване, консумативи и какво ли още не, закупено с нашите пари безконтролно, без обществени поръчки, с мащабни разхищения и на тъмно.

Всички в страната бяха лъгани, манипулирани и заблуждавани методично, целенасочено и безскрупулно, за да не забележат и дори да се съгласят безропотно с открадването на поредната порция пари, много пари. В този сценарий не става дума за професионална некомпетентност или безотговорност. Става дума за КОРУПЦИЯ и за наивна търпимост към нея!?

Действията на овластените, които създадоха кризата COVID-19 трябва да се разследват и да бъдат санкционирани. Няма "нова нормалност", има само една и тя се основава на истината. Когато се суспендират конституционни права, всява се страх и паника и се съсипва живота на милиони хора, сриват се цели сектори от икономиката, обърква се всяко нещо в държавата, тук не може да става дума за понасяне на морална отговорност. Тук иде реч за изключителна наглост при създаването на удобна корупционна среда, която не знае граници и няма милост към никого. Възмездието може да бъде само едно: ЗАТВОР.