Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева КАДЪР: Фейсбук
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева КАДЪР: Фейсбук

"За мен изходът от ситуацията не е служебен кабинет". Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева пред журналисти в Пазарджишко. По думите й на този етап е важно да има стабилно управление.

"Това, което ни предстои следващите месеци, никак не е лесно. Парламентът трябва да работи, защото имам ред закони за приемане. Трябва да се приеме държавният бюджет. Ако има служебен кабинет, няма как да се приемат промени в законите, които касаят борбата с COVID - 19, каза още тя.

Според нея това, което ни очаква като икономическа криза, което не е виждано от 100 години насам. "Ще бъде много сложно без работещ парламент, без приет бюджет и без стабилно управление", обясни председателят на парламента.

Тя допълни че може би ще има промени в кабинета, които ще разберем следващата седмица. "За мен изходът не е служебен кабинет. Чувам призивите на протестиращите. Това са спонтанни протести, на хора, които искат нещо различно. Ние като политици трябва да го чуем".

Тя постави въпроса какво ще дойде като се свали правителството. "Може би на този етап трябва повече да се разговаря, повече да се търсят възможности, но за мен служебно правителство не е изход от ситуацията", повтори Караянчева.