Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рапърът получи подкрепа от Илон Мъск, но Обама го посъветва и му се присмя

Точно когато си мислехте, че 2020 г. не може да стане по-абсурдна, рапърът Кание Уест обяви кандидатурата си за президент на Съединените американски щати.

Звездата си е наумил, че ще спасява Америка, и вижда у себе си героя, който ще изведе страната си от тези тежки за целия свят времена.

"Трябва да изпълним обещанието за Америка, като вярваме в Бог, обединим визията си и изградим бъдещето си. Кандидатирам се за президент на САЩ", написа той в Деня на независимостта.

Мнозина може и да не го приемат сериозно, но попитайте сега всички онези, които неотдавна

приеха с

насмешка

и кандидатурата на Тръмп.

Всъщност формулата за успех на Кание има доста сходства с тази на ловкия магнат, който в момента е държавен глава. И Кание също като Тръмп е амбициозен милиардер, радващ се на популярност. Уест постигна своите върхове в музиката, Тръмп в бизнеса - и двамата безспорно

знаят как

да се продават.

Доналд също беше известен на широката аудитория много преди да обяви кандидатурата си и се изявяваше в риалити формати като шоу сензация. Кание пък е женен за риалити звезда, създадена от нищото, а самият той знае как да вдига шум и да се задържа в светлините, като често дори воюва със свои колеги.

Безспорно жена му Ким Кардашиян напомпа допълнително славата му, след като той успя да я завоюва. Милионите й последователи няма как да игнорират и нейния съпруг, като от влиянието й в социалните мрежи черпи и Кание. Тя е кралицата на инстаграм, Тръмп пък знае как да впечатлява в туитър. 

Бляскаво допълнение към екстравагнтния публичен образ на Тръмп е и обаятелната първа дама Мелания Тръмп. Отношенията на президентската двойка са изключително интересни и често са били определяни като "фалшиви" и "хладни", но най-важното - любопитни.

Та всъщност има ли причина Кание да не може да стане следващият президент? Самият Тръмп изрази мнението си така: "Може, много добре." А рапърът заяви: "След 2024 г. Да спрем да се тревожим за бъдещето.

Всичко, което наистина имаме,

е днес

Ние просто имаме днес".

Доскоро самият той поддържаше Тръмп, като с Ким го посетиха в Белия дом, за да обсъдят реформата на затворите. На една причудлива среща през 2018 г. Уест носеше червена шапка "Направете Америка велика отново" и изричаше думи като "маймуни" и "безкрайни количества вселена".

След височайшата визита звездата заяви, че Тръмп го кара да се чувства

като Супермен,

прегърна го и каза: "Обичам този човек точно тук".

Предшественикът на този "обичан" от Кание - човек Барак Обама, от своя страна си позволи да даде някои безценни съвети на Уест.

Едно от напътствията към изпълнителя беше да се отърве от странните си навици и да се държи сякаш е в риалити шоу. Обама, който започна политическата си кариера от Чикаго - откъдето е и Уест завърши с шега със собственото си избиране за президент.: "Наистина ли смятате, че тази страна ще избере за президент чернокож мъж от Чикаго със смешно име? Това е лудост!"

Носителят на 21 награда "Грами" все пак получи незабавно одобрение от милиардера Илон Мъск, който написа в туитър: "Имате пълната ми подкрепа!"

Не е съвсем сигурно обаче, че Кание, който обяви нов албум дни преди да оповести амбицията си да атакува Белия дом - действително смята да се включи в надпреварата. Дори това да е поредният му пиар ход, мнозина сигурно биха го посъветвали да си опита късмета наистина. Има и предположения, че

зад идеята

отново стои Ким.

Кардашиян, която вече се вижда като първа дама, защото короната на сензация в социалните мрежи вече не й е достатъчна. Пословична е нейната амбиция.

Вотът е само след 4 месеца, а Уест тепърва трябва да се регистрира във Федералната избирателна комисия, да предостави платформа и да събере подписи, а това не са всички нужни стъпки, отбелязва Си Ен Ен.

Не стана ясно и дали 43-годишният мъж е подал някаква официална документация, за да се яви за държавни избори. Кание също спечели похвали тези дни за издаването на сингъл срещу расизма. Все пак някога той вдигна много шум и с речта си на концерта в помощ на жертвите на урагана Катрина, в която упрекна Червения кръст за лошото му отношение спрямо цветнокожите. В същата реч рапърът казва: "На Джордж Буш не му пука за черните хора".

Богатството на рапъра в момента се изчислява на 1,3 милиарда долара и той бе включен в престижния

списък на милиардерите

на сп. “Форбс”.

благодарение на марката спортни обувки, която създаде съвместно с "Адидас", предаде Франс прес. Маратонките Yeezy са сред най-високо ценените в света на модата и стрийт облеклото. Чифт Yeezy често струва над 200 долара.

Според "Форбс" приходите на съпруга на Ким Кардашиян от продажби на въпросните маратонки надхвърлят 1 милиард долара.

След като години наред имаше не особено успешно сътрудничество с компанията Nike, Кание Уест прекъсна контактите с нея през 2013 г. и предпочете Адидас. Маратонките Yeezy се появиха на пазара през 2015 г.

Той е вторият американски рапър в този списък след Джей Зи, който стана милиардер миналата година.

Бившият телохранител на музиканта Стив Станулис е наричал Уест

“най-капризният

и стиснат”

от всички знаменитости, с които е работил, както и “най-големия егоцентрик на света”.

През миналия месец Ким и Кание заплашиха същия бивш свой бодигард, че ще подадат иск срещу него в размер на 10 милиона долара. Станулис разгневи звездите

с клюки

и клевети,

нарушавайки договора си за конфиденциалност. През 2016 г. Стив е подписал споразумение, според което няма право да тиражира каквато и да било лична или делова информация за двойката. През май на 2020 г. обаче на запис за The Hollywood Raw той започнал да споделя за някои от "странните навици на двамата".

Според бодигарда Кание Уест

не допуска

никого на 10 крачки

от себе си.

Богат и ексцентричен - това е Кание Уест. Ами точно като един негов високопоставен приятел в Белия дом.