Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокатите на Славчо Марков и Веселин Балтов твърдят, че доказателствата са подхвърлени в къщата в "Симеоново"

Снимки и лични данни на главния секретар на МВР Ивайло Иванов са открити в къщата на Славчо Марков в кв. "Симеоново", който беше задържан в петък заедно с шефа на охраната на Васил Божков Веселин Балтов и собственика на детективска агенция Георги Кабакчиев. Последният е освободен, а бившите служители на МВР Марков и Балтов са обвинени като членове на престъпна група, ръководена от Васил Божков. Двамата бяха изправени пред Специализирания наказателен съд в неделя, но заседанието беше закрито заради свидетели.

Освен профил на Ивайло Иванов в къщата на Славчо Марков са намерени и такива на наблюдаващите прокурори по разследването срещу Божков, сред които е и Ангел Кънев. Обвиняемият хазартен бос, който е в Дубай, публикува негови папарашки снимки пред сградата на НАП във фейсбук преди две седмици. След това започна разследване заради явната заплаха към него. Освен личните данни на Кънев, Иванов и други разследващи в къщата на Марков е имало информация и за семействата им, включително и деца, адреси и телефони. За магистрат е било посочено, че адресът му е установен с техническо средство. В един от профилите се съдържа указание за заснемане на Ангел Кънев, както и за проследяване на член на неговото семейство. Според адвокатите на обвиняемите Марков и Балтов папките с профилите на разследващите са подхвърлени в къщата на Славчо Марков. 

Веселин Балтов
Веселин Балтов

На адреса на бившия шеф от ГДБОП са намерени разпечатани публикации от 6 сайта, в които се съобщава за разпоредена от Владислав Горанов проверка на фирмите на Божков. Освен това е намерено и неподписано прокурорско постановление от 2018 г. за отказ от разследване по случай за източване на евросубсидии. По същия казус сега обвиняема е Лилана, сочена за близка на Божков. Оказа се, че преди 2 г. са били разпитвани служители в Министерството на икономиката, ЛиЛана, другата обвиняема сега - Ася Йочева, както и Александър Ангелов. Наредена е проверка за изясняване на случая и защо тогава не се е стигнало до обвинения.

Още в събота Васил Божков публикува във фейсбук, че Славчо Марков и Веселин Балтов са двама от свидетелите, които са знаели за предавани от него подкупи на висши чиновници. Обеща да извади и трети човек, който е виждал и знае за корупционните практики. Според бившия му съдружник Цветомир Найденов това е Георги Попов, който се укрива заедно с Божков в Дубай.

Папарашката снимка на прокурор Кънев
Папарашката снимка на прокурор Кънев