Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

l Славчо Марков е бивш шеф на отдел

“Наркотици” в ГДБОП, а след това

е част от мениджмънта в компаниите

на обвиняемия хазартен бос

l Татуираният здравеняк Веселин Балтов

арестуван в родния Сандански

l Гешев с туит в подкрепа на разследващите

Бившият шеф на отдел “Наркотици” в ЦСБОП (днес ГДБОП - б.р.) отпреди 20 г. Славчо Марков, ексбаретата Веселин Балтов и частният детектив Емил Кабакчиев бяха задържани при акция на Специализираната прокуратура в София и Сандански. Марков и Балтов са служители на Васил Божков. Първият е адвокат и член на съвета на директорите в много фирми за пътно строителство на обвиняемия бизнесмен, а вторият е дългогодишен шеф на личната му охрана. Освен фирма за детективски услуги Кабакчиев има и игрални зали за хазарт и е близък на Васил Божков.

Марков, Балтов и Кабакчиев са задържани и разпитвани за скандалните папарашки снимки на прокурор Ангел Кънев пред НАП, които обвиняемият хазартен бос публикува миналата седмица във фейсбук с твърдение, че е ходил да натиска данъчни служители. Това предизвика остра реакция от главния прокурор Иван Гешев и прокурорската колегия на ВСС, които определиха снимките като заплаха и престъпление, защото явно водещият разследването срещу Божков е следен.

“Подкрепям изцяло колегите, които с риск за собствената си сигурност защитават интересите на българските граждани. Ще бъдем безкомпромисни срещу всеки, за когото са налице доказателства, че осъществява престъпления срещу магистрати. 

Веселин Балтов е задържан в центъра на Сандански.
Веселин Балтов е задържан в центъра на Сандански.

#ЧИСТИМ

БЪЛГАРИЯ”,

написа Иван

Гешев в туитър,

докато операцията на службите още течеше.

В акцията на прокуратурата и МВР от петък бяха претърсени два адреса в София. Първият е детективската агенция на Кабакчиев на ул. “Черковна”, откъдето той беше изведен с белезници, а вторият е къща в кв. “Симеоново”, където живее Славчо Марков. На мястото беше и прокурор Димитър Петров, който доскоро беше шеф на Специализираната прокуратура. Той отказа подробности за разследването.

Бившата барета Веселин Балтов е арестуван в 8,30 ч в центъра на родния му град Сандански. Заедно с него е отведен и негов приятел, брат на местен полицай. Жените на двамата са братовчедки.

Мъжете имали

уговорка да пият

сутрешното си

кафе в района,

където Балтов

живее

на ул. “Свобода”. По време на операцията в курортния град са обискирани адреси, свързани с Балтов.

Не е ясно дали приятелят на Балтов има нещо общо с повода, по който е проведена акцията, или просто се е озовал с него на неподходящото място и време. 

Прокурор Ангел Кънев, сниман тайно от хората на Божков.
Прокурор Ангел Кънев, сниман тайно от хората на Божков.

Специализираната прокуратура пак влезе в ролята си на наказателен отряд. Задържани са мои бивши служители. Сред тях е и 70-годишен адвокат. Причините отново са непознати за българските и европейски закони. Ако целта на хунтата е да арестуват всички, които ме познават или подкрепят, ще трябва да построят още много затвори, написа малко след арестите Васил Божков във фейсбук.

Още след появата на снимките на Ангел Кънев пред НАП бившият съдружник и основен свидетел срещу Божков

Цветомир

Найденов посочи

кой може да е

организирал

следенето му Сред 10-те имена бяха и тези на Славчо Марков и Веселин Балтов. Останалите също са бивши офицери от службите за сигурност, както и двама, свързани с организираната престъпност. Един от списъка беше Георги Божилов-Тениса, който е подсъдим по дело за организирана престъпна група, близък е на Божков, а “24 часа” публикува техни снимки как празнуват рождения ден на Божков.

10 дни след появята на снимките прокуратурата и МВР стигнаха до Марков, Балтов и Кабакчиев. Сред тях най-високо в службите е бил Славчо Марков.

70-годишният

днес адвокат

е бил шеф

на отдел

“Наркотици”

в ЦСБОП, позната днес като ГДБОП. 

След края на кариерата му в МВР минава на служба при Васил Божков. Освен адвокат той е в съвета на директорите на 12 строителни фирми, които Божков контролираше до 2013 г. Докато Марков е бил шеф в тях, те са работили самостоятелно и в консорциуми с други дружества по договори за обществени поръчки за близо 2 млрд. лв.

Татуираният здравеняк Веселин Балтов е роден на 10 ноември 1971 г. в Сандански, но от доста години живее в София, където се грижи за сигурността на Божков и на бизнеса му. Името му е свързано с 6 фирми, част от които се занимават с хазарт, други - с туристически обекти.

Обвиняемият бизнесмен празнува юбилей на яхта преди няколко години.
Обвиняемият бизнесмен празнува юбилей на яхта преди няколко години.