Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нищо секретно няма в чата между президента и бизнесмена Пламен Бобоков и, ако прокуратурата го покаже в цялост, ще се види, че в него няма нищо нередно. Това заяви държавният глава във Велико Търново. "Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай щу стане ясно, че се режисира поредния медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието, там където са тежките проблеми в областта на управлението на държавата", каза Радев.

Според него упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които вече отеквали и в чуждите медии, и в европейските институции, показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта.

Радев каза, че няма никакви притеснения, относно съдържанието на тези чатове. Той отказа да каже, какво се съдържа в отговорите му до Бобоков. "Чакам прокуратурата да докаже, че не действа селективно и манипулативно. На ход е прокуратурата", отново призова президентът.
Той посочи още, че многократно е лобирал за български фирми в чужбина, като водел със себе си големи бизнес делегации, а дали е помагал конкретно на Бобоков щяло да стане ясно от целия чат, който прокуратурата трябва да публикува.

Румен Радев каза, че многократно е търсен за подкрепа от български бизнесмени и комуникира по различни начини с тях. "В наше време има много форми на комуникация. Мога да кажа, че много много хора искат срещи с мен", допълни президентът