Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не водя войни, правя пътища, откривам нови заводи Борисов е придружаван от финансовия министър Владислав Горанов, двамата бяха посрещнати от кмета на града Тодор Попов. Кадър и видео Фейсбук/Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Пазарджик, където откри логистичен център.

Борисов е придружаван от финансовия министър Владислав Горанов, двамата бяха посрещнати от кмета на града Тодор Попов.

Логистичният център е изграден от дъщерна компания на немски консорциум, който има завод за авточасти в Пазарджик.

Ще бъдат разкрити 400 нови работни места.

"Аз не водя война, аз правя пътища, откривам нови заводи, правя суперкомпютри, толкоз. Този завод е темата на деня. Всеки има право на всякакви коментари", каза Борисов на актуални журналистически въпроси за новите искри по оста президент-премиер.

"Вместо да се нападаме, трябва да се концентрираме върху работата", каза още премиерът. По думите на Борисов не е укоримо да се подкрепя българският бизнес и потвърди, че той също го е подкрепял.
"От сутрин до вечер всички искат да се оправдават с мен", заяви Борисов.

На въпрос за изказванията на Радев, че инвеститорите бягат от България премиерът посочи: "Отдавна не коментирам, а само показвам. Ето днес, и то в пандемия, откриваме нов завод за 1000 работници. Още 8 са в следващите седмици. Вместо да се нападаме, най-добре е да се концентрираме и да подобряваме благосъстоянието на хората. Мярката 60/40 запазва работните места, в новия дизайн тя е с 1,3 милиарда отгоре, но тя не може да продължава безкрай. Затова продължаваме с инфраструктурата, с инвестициите. Усилваме болниците, за да успеем".

"Няма държавен глава, при който да съм бил и при който съветниците да не му дават листче, ако има големи инвеститори, които искат да дойдат. Това не е укоримо, нито наказуемо. Единственото укоримо е да се изкарваш девица, докато укоряваш другите. Не само не е девица, ами нещо по-лошо! Защо е тази истерия - напада нас, за да се оправдава, защото сам каза, че било лошо сближаването и чатовете с бизнесмени. Нормално е да се интересуваш кой ще е посланик, когато си инвеститор в други държави, както е в Нигерия. Защо се оправдава. Какво лошо има", попита реторично Борисов.

"Не съм момиче да си пазя есемеси. Някои, които се смятат за мъже, си ги пазят, за да се доказват", посочи Борисов.

"За да отида при стария президент на Узбекистан, трябва да се уговориш с него, да се приеме премиерът, да се открие завод. Не виждам за какво е тази истерия сега. Ако е Борисов - това е лошо, ако е Радев е нападение", заяви премиерът по повод разкритите чатове на президента с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков.