Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Все по-малко учени задълбават за особеностите на инфекцията, заглъхнали са позитивните мнения, че вирусът ще умре от само себе си

Разговорът за особеностите на вируса, пораженията, които нанася върху организма, и начините, по които се изменя с времето, е на изчерпване. Все по-малко учени задълбават за особеностите на инфекцията.

Навярно помните, че в началото

внезапно

прекъснаха

мисълта на

професор

Кантарджиев,

че COVID-19 се пренася с тежка плюнка и се лекува с ракия. Така днес са заглъхнали всички позитивни експертни мнения, че вирусът ще умре от самосебе си.

За последно на 1 юни бе допуснато оптимистично изказване на шефа на болницата “Сан Рафаеле” в Милано Алберто Дзангрило, известен като доктора на Берлускони. Явно не го бяха предупредили за новата мантра, защото се изцепи пред RAI, че вирусът клинично не съществува вече в Италия и някой трябва да поеме отговорност за “тероризирането на държавата”. Оттогава нищо от тоя специалист.

Посланията в обращение, следват две основни направления: заплахата не само не е отминала, а наесен може да стане още по-голяма, затова трябва да се носят маски и да се спазва дистанция. От една страна, се препоръчва хората да не се страхуват, за да не лумнат психически увреди, но от друга, все пак трябва да се страхуват, за да не ги пипне “короната” и да не заразят възрастните си родители.

Единият от двата

вида страх

е тясно свързан с второто послание: усилено се работи върху ваксина, но никой да не се отпуска! Преди светът да изпадне в пълно отчаяние и да се убеди, че имунизацията е единственият шанс за връщане към нормалния живот, светлина в тунела няма да има.

За всеки случай на 26 юни Бил Гейтс обяви пред Cи Ен Ен: “Не е гарантирано, че ваксината ще бъде идеалното блокиращо средство срещу предаването на инфекцията.” Казва го основният финансов донор на СЗО и на най-голямата фармацевтична компания, разработваща ваксина! Точно от неговите уста безрадостната прогноза има най-голяма тежест, защото в миналото опитите с ваксини срещу други заболявания, спонсорирани от семейство Гейтс и тествани в Африка и Индия, са дали печални резултати.

Не е задължително да вярваш, че Земята е плоска, че си безсмъртен или, че китайската напаст не съществува, за да проследиш посоката на масовите внушения.

Отваряме новините от тая събота и четем: “На виртуална донорска конференция, организирана от ЕС, бяха обещани 6,15 милиарда евро за борбата с коронавируса. Не се уточнява

тепърва ли

ще се отпочва

джуркането

на молекули,

или вече са започнали, коя лаборатория ще усвои милиардите, колко време ще им отнеме... Основното, което трябва да влезе в потребителския мозък, е, че политици и химици не жалят средства за оцеляването, от нас се иска само да следваме повелите им.

По-надолу същия ден имаме: “Бразилия сключи сделка с Великобритания и ще произвежда на местно ниво ваксини срещу COVID-19. Ваксината се разработва съвместно от университета “Оксфорд” и фармацевтична компания, съобщава Bloomberg. Страната ще разпредели 287 милиона долара, за да купи необходимите съставки за 100 милиона дози ваксини, които ще произвежда на местно ниво след трансфера на технологиите”.

Няма обяснение защо бразилците възлагат големи надежди и са готови да купуват на зелено именно от фирмата, в която инвестира Бил Гейтс, след като самият той не вярва, но вероятно властите във втората най-пострадала от заразата държава са хазартни типове.

И преди да е изтекъл въпросният 28 юни, стигаме до друга знаменателна новина: “Първите тестове върху хора на ваксина, разработена от китайската компания “Чайна Нешънъл Байотек Груп”, показват, че е безопасна и ефективна.

Цифри не се цитират, но е ясно, че

китайците няма

да извършват

безкористни

дарения

Може би техните антиковидни продукти, както и всичко Made in China, ще бъде на конкурентни цени, но тази част от информацията липсва, оставена е на въображението на читателя.

Социалната дистанция в такъв сублимен момент е нещо много полезно от гледна точка на пропагандата. Хората избягват събирания и дискусии на актуални теми, не се обменят идеи, нищо не ври, нито се надига.

Ребека Уест, една от най-скандалните английски писателки от миналия век, феминистка, родила тайно син на самия Хърбърт Уелс, ни е завещала следната мъдра мисъл: “Бедата за човека е двойна. Той не може да научи истини, които са твърде сложни, а забравя истини, които са прекалено прости”.

Същото казват и в американските филми, само че с по-малко думи: “Следвай парите!”. Защото в крайна сметка истината е някъде там.