Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Абсурдно е твърдението, че вирусът живее върху повърхности

"Абсурдно е твърдението, че вирусът може да живее върху повърхности. Той е жив организъм, който не може да съществува извън клетката - заяви пред БНР имунологът проф. д-р Красимир Методиев. Той е специалист по биотероризъм и президент на Интернационална медицинска асамблея - България. - Това налага в обществото психоза и хората се страхуват да се докосват до различни повърхности и дори да се поздравяват."

В същото време професорът призова да се спазват противоепидемичните мерки за дистанция и даде пример за лоши практики при струпванията на много хора по футболните стадиони, които се прегръщат и се поздравяват за резултатите на отборите на терена.

Според проф. Методиев в момента коронавирусът се изменя и претърпява адаптация към различните условия на географските и климатични зони.

"Ние доказахме, че сегашният щам е различен от известните досега коронавируси. Той или е бил манипулиран от тази лаборатория в Ухан, откъдето изтече, или по някакви други природни закони е претърпял изменение на своя геном", каза Методиев.