Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прострелва Дарина в брадичката и шията, след това обядва с дъщеря си в заведение

Маниакална ревност и постоянна мисъл, че половинката му изневерява. Така живеел Викторио Александров с по-голяма част от приятелките си, преди фаталния 29 октомври 2018 г., в който убива съпругата си Дарина Министерска и дъщеря си Никол.

Оказва се, че не само 23-годишното момиче е ставало жертва на системен тормоз и заплахи от страна на мъжа. Бивши негови гаджета също са живели в страх, докато са били заедно с него. В нови разкрития по делото става ясно, че той дори притеснявал една от половинките си, като ходел в работата й с пистолет за сплашване. Позволил си дори да нахлуе в дома й, а баща й трябвало да го изгони.

Въпреки че пред "168 часа" приятели на Викторио отричат той да е имал такива крайни наклонности, жертвите на неговия пагубен характер са факт. Според запознати мъжът се привързвал изключително много към всяко едно момиче, с което имал връзка. Именно затова края на отношенията винаги поставяли жените до него, а не той. Викторио страдал и от мания, че всяка една му изневерява. Често вдигал скандали и отправял тежки обвинения, че не са му верни.

В повечето пъти изкарвал себе си жертва, твърдейки, че се чувства предаден и не е обичан от никого. Освен всичко това мъжът почти никога не е запознавал компанията си със свои гаджета. Близките му го отдават на факта, че може би се е притеснявал някое от момичетата да не хареса негов приятел.

Всички тези терзания често вкарвали Викторио в тежка депресия. Той се затварял в себе си и месеци наред преживявал краховете във връзките. Не разговарял с никого, а на съвети да отиде при психолог и да сподели мъката си пред специалист отговарял, че не желае и ще се справи съвсем сам.

Въпреки че същите емоции пренесъл и в отношенията със съпругата си Дарина, никой от неговите близки не очаквал, че мъжът може да прибегне чак до такива крайности да сложи край на живота й. Само преди броени дни нови разкрития около делото срещу Викторио извадиха за пореден път на показ жестокостта му в онзи 29 февруари през 2018 г.

Точно тогава той пристига в дома на Дарина, за да разговаря с нея. Не живеели заедно от няколко дни, тъй като момичето поискало да се разделят и мъжът да напусне апартамента й. Според Викторио той посетил Министерска, за да си събере и последните останали вещи при нея. В един момент обаче между двамата избухнал скандал. Дарина взела от ръцете му малката Никол, което ядосало още повече Александров. В един момент мъжът без да се замисля, започнал да я удря зверски с юмруци в главата и тялото. След това извадил и пистолет. Насочил го към нея и стрелял два пъти. Куршумите попаднали в брадичката и шията й. Тя веднага се свлякла безжизнена на земята.

Без да опитва да прикрива следите си, Викторио грабнал малката Никол и тичайки, напуснал сградата.

Заедно с бебето се запътил към Северния парк. Там решил да се отърве от мобилния си телефон, като го изхвърлил в кофа за боклук. След това тръгнал към кв. "Илиянци". Съвсем спокойно седнал в заведение, където заедно с дъщеричката си обядвали. Той си поръчал бира, а на малката - супа и хляб. Детето било спокойно. Дори се усмихвало. Без обяснение остава защо Викторио е поръчал кола и кафе, казвайки пред сервитьорката, че са за жена му, която също трябва да дойде.

По някое време Александров взел детето, напуснал ресторанта и се отправил към квартал "Хаджи Димитър". Часове по-късно поръчал такси за квартал "Надежда". Качвайки се в колата, той веднага принудил шофьора да му даде мобилните си телефони. Наредил му да тръгне към автомагистрала "Люлин", а след това към село Долни Богров. Викторио дори си позволил да използва и физически сила.

С пистолета ударил шофьора в тила. След това държал дулото насочено към шията му. Обяснил му, че ако изпълнява това, което му казва, ще живее.

Когато пристигнали в Долни Богров, Викторио решил да се подслони заедно с детето в тухлена постройка, намираща се на метри от крайпътната мантинела. Там момиченцето започнало да си играе, а малко след това заспало. Викторио го завил, прегърнал го и също заспал.

В същия ден с помощта на ключар родителите на Дарина влизат в жилището й, където откриват момичето пребито и простреляно. Веднага звънят на МВР, а разследващи мигновено започват работа. Властите бързо установяват местонахождението на Викторио.

Шумът и светлините, с които полицейският екип се приближил към постройката, веднага събудили мъжа. Той извадил пистолета си и прострелял дъщеря си. След това го насочил и към главата си. Не успял да се простреля, защото се отдръпнал инстинктивно.

Според последните показания причина за скандалите му с Дарина в дните преди фаталния 29 октомври, бил пистолет, който той криел в семейния си гардероб. Двамата имали угоровка вкъщи да не се държат оръжия. Момичето обаче все пак намерило пистолет в кутия, за която съпругът й не й казал. Викторио имал разрешително, тъй като работел като охранител.

Пред съда лелята на Министерска също направи нови разкрития. По нейните думи Дарина е забременявала два пъти от Викторио, но след това е правила аборти. За тези неща решавала да премълчи пред роднините си.

И до днес Александров отказва да признае вината си за двойното убийство. По време на обясненията си пред Софийския градски той заявил, че докато имал връзка с Дарина, тя поддържала отношения и със сина на бизнесмена Христо Ковачки. Комичното в случая е, че Ковачки наистина има син, но към днешна дата той е едва 11-годишен.