Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мартин Димитров и Иван Костов гледат в различни посоки.
Мартин Димитров и Иван Костов гледат в различни посоки.

 

 

КУРС за сближаване между СДС и ГЕРБ поема Националният изпълнителен съвет (НИС) на сините.
Това споделиха пред "168 часа" представители на партията часове след като за президент от СДС бе номиниран Румен Христов. По думите им избирането на Христов било категоричен знак, че шефовете на СДС искат да развалят съюза с ДСБ и да сложат край на проекта "Синята коалиция". Седесарите припомниха, че Христов бе единствената кандидатура на синьото ръководство, като в същото време той е и абсолютно неприемлив кандидат за Иван Костов,

с когото от години не са в добри отношения.

"Щом ръководството на СДС предложи само и единствено Румен Христов, с ясното съзнание как ще бъде прието това от ДСБ, то няма никакво съмнение, че шефовете искат да сложат край на съществуването на "Синята коалиция", коментираха пред "168 часа" представители на Софийската организация на сините.
По време на вота СДС-София застана зад номинацията на Надежда Нейнски. Румен Христов пък получи подкрепа от почти всички местни организации, които навремето подкрепяха изключените от партията Пламен Юруков и Пламен Радонов - Великотърновската, Хасковската, Пловдив-област и т.н. Още преди две години, когато Христов се кандидатира за лидер на СДС, в партията се говореше, че той е в близки отношения с бившите седесари и настоящи депутати от ДПС Христо Бисеров и Йордан Цонев. Тези слухове продължават да се носят до ден днешен.

Една от идеите на Румен Христов била за

стопляне на отношенията между СДС и ГЕРБ,
споделиха седесари и припомниха, че това номинираният за син президент лансирал още преди две години - когато беше кандидат за лидер на СДС. Източници от "Раковски" 134 споделиха, че досега Христов не е променил това си мнение, което е напълно противоположно на действията на ДСБ, тъй като през последните месеци Иван Костов се превърна в основен критикар на управляващите. "Това е поредното доказателство", че от СДС искат да се "разведат" с ДСБ, смятат в "Синята коалиция".
По тази линия, съвсем логично дойде новината, че в ДСБ не са одобрили номинацията на Румен Христов. Така кандидатът на десницата ще бъде определен на вътрешни избори. Като евентуални претенденти на Костовата партия се спрягат Веселин Димитров, Иван Иванов, Стефан Тафров и Асен Агов.
Междувременно част от седесарите иронично коментираха, че щом като Румен Христов е номиниран за президент от СДС, то най-логично било сега да се възстанови членството в партията на Христо Бисеров, Йорданов Цонев, Пламен Юруков и Пламен Радонов.
 

СМЯХ: Шарков отпаднал, защото не знаел чужди езици

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО разочарован в момента бил оттеглилият кандидатурата си за президентска номинация Ваньо Шарков, разказаха пред "168 часа" седесари.
"Преди време лично Мартин Димитров навил Шарков да се кандидатира. После задухал друг вятър и Мартин решил, че Румен Христов ще е човекът. И казал на Шарков да си оттегли кандидатурата, че не става за президент, защото не знае чужди езици", споделиха източници от "Раковски" 134.

 

 

Йордан Цонев
Йордан Цонев
Христо Бисеров
Христо Бисеров
Вальо Шарков
Вальо Шарков