Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева КАДЪР: БНТ
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева КАДЪР: БНТ

Призовавам президентът Румен Радев да покаже смс-ите си с различни олигарси. Това заяви социалният министър Деница Сачева пред БНТ по повод на изявлението на Радев от по-рано днес, в което той иска министър-председателят Бойко Борисов и министрите да разкрият кореспонденцията си.

"Нека да разкрие СМС-ите си, мобилните си разпечатки – все пак личният пример е изключително важен", призова Сачева.

"Съжалявам, че президентът влиза в такъв режим на диалог, защото това е липса на държавническо мислене. Не може да застанеш зад тезите на човек, който е обвиняем, както и зад художествени преразкази картинки във Фейсбук. Важно е да говорим по темите, които са сериозни и касаят хората – по това очакваме да чуем изявления, всичко останало е в сферата на шоуто, а мисля, че в момента нямаме нужда от това, допълни социалният министър.

Режим на диалог с източника на тази информация – няма. Причината да има изявления, е точно това – да има изявления за хората, защото хората в момента са в заблуждение какво се случва. В момента има обвинения, които са повдигнати, като невинността на Васил Божков трябва да бъде доказана в съда. И едва когато съдът докаже това, можем да кажем дали публикуваното от Божков има основание, защото в момента ние виждаме само различни скрийншотове, комикси и манипулации, недомлъвки и недомислици без никакво доказателство.

"Има готовност мярката 60/40 да бъде продължена до края на годината. Наблюдаваме ситуацията, имаме и нови мерки за овладяване на безработицата, както и за най-бедните хора. 

86 000 са безработните към днешна дата, каза още тя. 

По думите й след отпускането на мерките вече има няколко огнища, което е доказателството, че правителството не е манипулирало информация за коронавируса. "Готови сме да въведем необходимите мерки там където трябва, за да овладеем ситуацията на първо място локално", добави социалният министър. 

"Някои приемат дистанционната работа като заплаха, но според други е абсолютна необходимост. Различни са вижданията, но гъвкавите форми на заетост трябва да бъдат регламентирани в трудовото законодателство", обясни тя.