Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двете никога не са се срещали. А щяха, ако не беше Мерилин Монро.

На тържествения 45-и рожден ден на американския президент Джон Ф. Кенеди в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк гъркинята с божествен глас Мария Калас е поканена да изпълни ария в негова чест. Изпълнението на оперната звезда остава в сянката на емблематичния флирт от сцената с държавния глава на Мерилин Монро, която, облечена в прилепнала рокля с кристали, сластно му изпява „Честит рожден ден“. В случая гласовите данни на актрисата, бленувана от мъжете по света, дори не могат да бъдат сравнявани с тези на Калас, но... Шоуто на Монро е наелектризирано от слуховете за нейната любовна афера с Кенеди. Точно поради тази причина първата дама Джаки Кенеди не присъства на рождения ден на собствения си съпруг. Гордата Жаклин за нищо на света не би допуснала публично да унижи себе си, като бъде близо до Монро и още повече да е свидетел на нейните безвкусни сценки и демонстрации.

Така, ако не беше Норма Джийн, в Медисън Скуеър Гардън щяха да се срещнат и запознаят Мария Калас и Джаки Кенеди.

Те можеха да станат приятелки, но станаха съпернички на по-късен етап. И умишлено се избягваха, така че никога да не се срещнат очи в очи. Бяха длъжни да се мразят и го правеха, заради един мъж.

Гръцкият корабен магнат Аристотел Онасис накара две от най-впечатляващите дами в историята да се изправят в задочна интрига една срещу друга. Калас от любов, Джаки по сметка. А безжалостният милиардер застана между тях от амбиция да има и да прави всичко, което пожелае.

Тигрицата на оперната сцена, обичаща пламенно, понася жестоки емоционални удари и едва събира разбитото си сърце, когато Онасис прави своя съпруга вдовицата на Кенеди. Най-обичаната и прочута първа дама на Америка, свикнала винаги да е № 1 и да оставя редица любовници в сянката си, губи трагично своето сърце в Далас след фатален изстрел от оръжието в ръцете на Лий Харви Осуалд. С последния дъх на Джон Кенеди си отива любовта за нея, но несломимата американка продължава напред с намерението да живее както заслужава – без лишения, уважавана и никога пренебрегвана. Тя винаги получава каквото иска. И е сигурна, че няма достойна съперница. Дори Монро, макар и прочула се, е твърде безлична за нея. Само Калас се оказва на нужната висота срещу винаги първата – за да я обиди, да я злепостави и немислимото – да я измести.

Как двете дами се заплитат в един нещастен триъгълник и кой продължава напред след бурята все така несломим - четете в "Космос"