Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БОЙКО БОРИСОВ
БОЙКО БОРИСОВ

Премиерът заяви, че чака комикси от най-хубавите курорти

С днешното решение  връщаме 201 685 227 лв.  на хората и на бизнеса. Това заяви премиерът Бойко Борисов  по време на извъредното заседание на правителството за механизъм за възстановяване на надплатените от бизнеса суми от 1 януари до 31 март тази година.

Той заяви, че възстановяването  на тези суми е станало възможно след тежки и трудни преговори ( с "Газпром експорт"). Няма кранчета, кранове, посредници по тръбата и към 1 юни природният газ е с 53%  по-евтин, а към 31 март - с 42% спрямо август 2019 г.

Борисов поясни, че това е в полза на българите.

59 млн. лв., г-жо Фандъкова, обърна се Борисов към кмета на София, отиват в "Топлофикация София", 22 млн. лв са за газоразпределителните дружества. 52 млн. лв. ще получи химическата промишленост, 16 млн. лв.  са за стъкларската индустрия.

Очаквам утре хубава карикатура да има, защото връщаме стотици милиони на хората. Борисов на няколко пъти се фокусира върху комиксите, олигарсите и възстановяване на пари на хората.

Той се спря на тежко дело във Великобритания, спечелено преди дни. Помните как при предишните управляващи буквално  беше открадната КТБ. С огромни усилия и преговори с БТК успяхме да върнем 125 млн. евро. Борисов направи сметка, че са върнати на вложителите общо 1,25 млрд. лв. Ето затова не ни обичат и пишат карикатури и комикси. Как няма да лежат и да рисуват от най-хубавите курорти на света. Смятайте от 90-е години насам какви милиарди са изтекли в олигарсите. Затова е тази ярост, не изтича газчицата, каза още премиерът.

Борисов прибави към 1,25 млрд. лв. и парите за газа и заяви, че се връщат 1, 5 млрд. лв. Един по един и парите ще отидат при хората, при народа, заключи той.