Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Какво е късметът?

Можем ли да овладеем това загадъчно проявление!?

Късметът е събирателна точка на радостта, щастието, увереността и куп други положителни неща и качества. В повечето случаи той се проявява чрез неосъзната вяра. Когато искаме да го управляваме, сякаш побягва от нас като нещо диво. Идва и си отива, когато си иска, сякаш има собствено мнение. И най-вероятно е така. Постъпва по свои собствени закони.

Тук стана интересно!

Значи късметът се подчинява на „собствените” си закони. Кои са те?

Предлагам ви да се запознаете с десетте поведения на късмета.

1) Не приема заповеди.

2) Отстъпва от наложена воля.

3) Не приема „Не” за отговор.

4) Не се проявява при противоречие и дразнимост.

5) Не приема бездействието и страха.

6) Влиза в хармония само със свободен дух.

7) Проявява се чрез спокойствие и увереност.

8) Устоява в радост и веселие.

9) Не отстъпва от решимостта и смелостта.

10) Обича действието.

Значи, за да бъде късметът на ваша страна не се страхувайте и не чакайте, а действайте решително и смело.

Ето какво е поведението на късмета! Трябва да сме бързи и ловки, за да го уловим. Той е като див мустанг. Внимателно да се приближим, за да не го подплашим, а след това да го яхнем и да се държим здраво за него като на родео, докато го укротим. След това ще бъде наш.

С тази образност ви показах поведението, което трябва да имаме, за да бъдем късметлии. Не бива да чакаме нещо да се случи, а да вземем инициативата в свои ръце и да действаме. Само така можем да постигнем нещата, които искаме. Да бъдем решителни и дейни и късметът ще бъде с нас.

Благодарете на Живота за Късмета и Той винаги ще бъде с вас. Все пак късметът е един от вихрите на Живота, затова и ни принадлежи по право.

Скъпи приятели, бих могъл да оприлича късмета на „смях”. Защото, когато човек се смее, той се смее от осъзната или неосъзната свобода. И в смеха човек се чувства наистина свободен. И ако отново разгледаме десетте поведения на късмета ще видим, че те напълно съответстват и на смеха. Така, че ако извикаме смеха в себе си, то извикваме и късмета. И ако започнем да вършим всичко с усмивка, несъмнено късметът ще ни последва.

И така, ако трябва да дам определение за това що е късметът, ще го направя с една дума.

Късметът е СМЯХ.

Ето ви и едно съвсем просто правило на късмета:

Късметът се проявява чрез: СМЕЛОСТТА, РЕШИТЕЛНОСТТА И ДЕЙСТВИЕТО.

Неговият антипод - безкъсметието се проявява чрез: СТРАХА ОТ НЕУСПЕХА, БОЯЗЪНТА И ЧАКАНЕТО.

И на края ще ви кажа още нещо. Виждали ли сте как децата общуват, тоест разговарят със стихиите, животните, предметите или въображаем приятел?! Това трябва да направите и вие - да общувате и да разговаряте с късмета. Да се сприятелите с него и да го поканите в живота си. Той не е въображаем. Той е съвсем реален, само гдето е невидим. И какво от това? Нима виждате човека от другата страна на слушалката, когато говорите по телефона? Въпреки това той съществува. Същото е и с късмета. Разговаряйте с него, шегувайте се, дори му разкажете виц. Важното е да го чувствате винаги до себе си и той несъмнено ще ви следва. И животът ви ще стане по-забавен и весел, а вие ще се превърнете в късметлии.

от фейсбук