Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това не е социология, а чиклит Александър Симов

Няколко думи за социологическите проучвания, защото ни бомбардират с цифри, проценти, анализи, предсказания, врачуване и политически фън шуй. Общото в тези анализи гласи: БСП се проваля, защото била яростно опозиционна по време на кризата. Хората искали да видят единство, а БСП коварно всявала говорене за хаос, некомпетентност и провал. Наглите социалисти не видели любовта на хората към Борисов и изпушили като фойерверк.

Това не е анализ. Това е чиклит. Това е "50 нюанса сиво" в социологическо издание. Палавата социоложка и строгия премиер.

Аз съм склонен да чуя критики към БСП и Аллах ми е свидетел в последните месеци изколекционирах доста от тях. Досега нито една от критиките, ама нито една не е била, че БСП не е достатъчно сговорчива. Точно обратното - всички се гневяха на нашия конструктивен тон. "Не можете да дадете бомба на маймуна", казваха те и настояваха БСП да не спира да изкарва цялата несъстоятелност на ГЕРБ по време на кризата по яростен начин. И заради това ми е трудно да приема тази социологическа абракадабра.

Как да проявиш разбиране към власт, която не снабди навреме страната с маски, напълно се провали в осигуряването на защитно облекло на медиците, издъни се съ социалните мерки, целенасочено не тества хората, за да си нагласи статистиките и през цялото време издаваше заповеди, които отменяше моментално?

И се питам на анализа на кого да вярвам - на хората, които ми триха сол на главата или на социологическите любовни въздишки към премиера. На тези, които са жертвите на водената политика или на захранените от властта?

Точно заради това не вярвам на проучванията. Те са направени така, че да отговарят максимално на любовните опорки към ГЕРБ. Медийната паяжина работи на пълни обороти. БСП има своите проблеми, но те по никакъв начин не са тези, които "социолозите" описват и заради това ще се броим, когато зимата дойде:))))))

От фейсбук