Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИВАНКА РОЙДОВА
ИВАНКА РОЙДОВА

Стойчо Ройдов трябвало да бъде отвлечен и инжектиран с голяма доза инсулин

Племенниците Георги и Гергана заедно със съпруга и децата им, трябвало да бъдат застреляни навръх Гергьовден в Браниполе

Зловещият план бил разкрит, тъй като Ройдова попаднала на агент под прикритие

“Не искаме да се връщаме към този ден. Не искаме да си разваляме настроението на Гергьовден.”

С тези думи Стойчо Ройдов и синът му Георги посрещнаха екипа на “24 часа” в пловдивското село Браниполе, където живеят. Семейството се готвеше да празнува, а именикът разтоварваше от джипа пълни чанти с почерпки.

Баща и син

не желаеха

да говорят за

пъкления план

на своята роднина Иванка Ройдова.

Точно преди 4 г. Браниполе се размина с кървав Гергьовден. Тогава Стойчо Ройдов и цялото му семейство трябваше да бъдат ликвидирани. Поръчител на масовата екзекуция е не кой да е, а родната му сестра Иванка - по-късно наречена от хората Черната Иванка. А мотивът ѝ - да получи само тя наследството от 4 млн. долара на починалия им баща Георги Ройдов в САЩ.

Зловещият ѝ план обаче е бил разкрит, тъй като имала малшанса да наеме за килър агент под прикритие от ДАНС.

Преди 20 дни Иванка е била откарана в сливенския затвор да изтърпява 3-годишната си присъда.

“Лично аз изпратих охрана да я приберат. После получих писмо от затвора в Сливен, че тя е вече там”, потвърди прокурорът Георги Пенев.

Племенникът на Ройдова - Георги, също видял как откарват леля му.

В Браниполе обаче хората не знаят, че тя вече е зад решетките.

“А, така ли? Скоро я видях, отиваше до магазина с колата си. Трябва да е било преди 2-3 седмици”, разказа съсед. И други комшии не вярваха, че Иванка е в затвора.  

СТОЙЧО РОЙДОВ
СТОЙЧО РОЙДОВ

“Не може да бъде. Често я срещахме напоследък”, чудеха се жители на Браниполе. И разказаха, че откакто се разчуло за планираната от нея екзекуция, с брат ѝ Стойчо не се виждат.

“Каква е

истината, те

си знаят. Баща

им приживе

ги устрои всички

с апартаменти

и офиси

в Пловдив, които сега отдават под наем. Битката май е била за сухата пара от дядо Георги в САЩ. Но явно пачките ги е прибрала неговата болногледачка Недялка Бързакова”, коментираха местни. Те добавиха, че Стойчо си гледал старините. Всеки ден отивал за хляб и вестник, радвал се на внучето от сина си Георги, което наскоро се родило.

Други съседи не знаеха къде е в момента Иванка, чиято къща е долепена до тази на брат ѝ. В двора се вижда пране.

“Дъщеря ѝ Жана и зетят са тук. Дори преди малко излязоха с колата”, коментираха комшии. За тях цялата история с кървавата поръчка е доста мистериозна.

Според разследващите през май 2016 г. Иванка Ройдова се свързала с агента под прикритие, когото мислела за човек от подземния свят. Предала му 3000 лева капаро, както и лист с имената на шестима души. Първи в списъка бил брат ѝ Стойчо. Той трябвало да бъде отвлечен и инжектиран с голяма доза инсулин. Така смъртта му щяла да изглежда естествена, тъй като е диабетик. Двете му деца - Георги и Гергана, нейният съпруг, както и двете им деца, трябвало да бъдат застреляни навръх Гергьовден в Браниполе, когато по традиция се събирали всички.

Окръжният съд в Пловдив даде

условно

наказание от 3 г.

на Ройдова, но

апелативният

го замени с

ефективно

През март т.г. ВКС потвърди решението на втората инстанция и Иванка е в сливенския затвор.

“Аз вече съм я пуснал”, бяха единствените думи на брат ѝ, без да обясни какво има предвид.