Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Върху иконата на Св. Георги е изобразен неговия подвиг, как убива злосторен звяр. И след като убива злосторния змей повече хората не са му принасяли моми в жертва, тъй като вече е мъртъв, поразен от копието на Св. Георги. Змеят не е приказно или митично същество. Тези същества са били действителни да не говорим, че се споменават и в библията. Но днес няма и помен от тях! Също така в библията се говори за съществуването на великани, за които днес имаме доказателства, като например намирането на скелетите им. Но и те вече не съществуват. А сега същинският въпрос! СЪЩЕСТВУВА ЛИ ДНЕС ДЯВОЛЪТ? Тук въпросът не е дали е съществувал!? Защото за съществуването на дявола също е писано в библията! Въпросът е имали го днес или НЕ? Защо питам това!? Има икони на Св. Архангел Михаил как поразява дявола, това е изображение на неговия подвиг или мисия поставена Му от Бог! В посланието на Свети Апостол Павел до евреите глава 2-ра 14-15 стих пише:

„А понеже децата са участници в плът и кръв, то и Той еднакво взе участие в същите, та чрез смъртта да ПОРАЗИ оногова, у когото е властта на смъртта, сиреч дявола, и да избави ония, които от страх пред смъртта през цял живот бяха подложени на робство“.

И така, поразен ли е дявола или не? Само са го ранили!? Или само са го набили!? Или са го убили!? Кое е вярното в случая? Или повечето хора още не са пораснали и както малките деца едно време ги укротяваха като ги плашеха с „баба Яга“ или „Торбалан“. Е, да ви видя сега, кой още вярва в Торбалан!?

АЗ НЕ ВЯРВАМ в настоящето съществуване на дявола, понеже имам неопровержимо за себе си свидетелство и доказателство за това и не се налага да го доказвам, понеже вече не съществува. Затова ще помоля тези, които твърдят, че съществува да докажат съществуването му или да го покажат. Тук няма да мине номера с това, че Бог съществува, но е невидим, затова ще Го докажем по делата Му, като сравнение! Това може да го каже само невеж човек. Защото аз мога да докажа съществуването на Бог и не само това, но и да Го покажа. А сега ръкавицата е хвърлена право в лицето на тези, които твърдят, че дявола съществува. Покажете го! Тъй като Аз твърдя, че днес дявола вече го няма. Той е останал само като илюзия в главите на хората, а и винаги е бил илюзорен. Дявола е психо програма - вирус в съзнанието на хората, която се активира само при мисълта за него или споменаване на името му, но не и реално същество. И преди да започнете с "доказателствата" за настоящето съществуване на дявола, помислете, кого точно защитавате! Е, сега няма да можете повече да се оправдавате с него, ще се наложи сами да поемете отговорността за делата си пред Бога. Сами сте само с делата си, те или ще ви разголят и ще покажат срамотите ви или ще ви облекат в достойнство.