Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

l “Китайчето” е по-силно от кокаин

и се търси повече от всичко напоследък

l Кристал в питие на момиче сваля

задръжките и води до оргии и извращения

Дилърът, който е продал дрога на Кристиан Николов, вероятно е смесил кокаин с амфетамини. Така продавачите на смърт поддържат клиентите си будни и гладни за още опиати. Кокаинът и амфетаминът “вдигат”, а марихуаната и бромазепамът “свалят” и успокояват.

Това разказва пред “24 часа” мъж, който в миналото е бил готвач на дрога, дилър и дори зависим. Пожела да остане анонимен, за да няма проблеми с престъпници и с полиция. Категоричен е, че вече няма нищо общо с наркотиците и иска да разкаже за това как се приготвят и как действат на младите, за да ги предпази от злото. Провокиран е от случката с катастрофата, която отне живота на Милен Цветков, и информацията за експертизата по делото, която доказа 4-те вида дрога в кръвта на виновния шофьор Кристиан Николов - кокаин, амфетамини, марихуана и бромазепам. Той взел коктейл от всички дроги часове преди инцидента. Заради това е обвинен в умишлено убийство на журналиста. 

Експертизата на Кристиан Николов доказа четири вида наркотици в кръвта му.
Експертизата на Кристиан Николов доказа четири вида наркотици в кръвта му.

“Хората, които взимат амфетамин, пушат и марихуана после, за да ги успокои и да могат да заспят. Бромазепамът в комбинация с останалите наркотици се действал на Кристиан унасящо и спокойно”, казва бившият “готвач”. Според него

е възможно

Николов да се е

блъснал в колата

на Милен Цветков

в състояние, близо

до заспиването Бромазепамът е успокоително, познато и като лексотан. Медикаментът може да се купи от аптека само със зелена рецепта, подписана от лекар. От хапчето се развива зависимост.

“Имаше едно младо и хубаво момче, което от ученик пушеше трева, а после мина на амфетамин. В един момент нещо се случи с него и полудя. Събличаше се гол и се разхождаше по улиците. Вероятно

от амфетамините

е отключил

психическо

разстройство Дълги години се лекува в психиатрия. Не знам какво се случи с него, но със сигурност не е хубаво”, разказва той. Наблюденията му от последните години са стряскащи. Все повече деца посягат към дрогата в училище.

Винаги започват с марихуана. После от интерес пробват амфетамин и екстази. Ако имат късмет, спират дотам. Последната стъпка е хероинът.

Цигарата с трева, запалена в междучасието или след училище, е тревожна тенденция сред учениците от 6-и и 7-и клас.

“Пушат, за да ги мислят за готини и да не губят лидерски позиции в обкръжението.

Дрогата е

достъпна, а

дилърът често е

ученик от същото

училище,

но от по-горен клас”, разказва мъжът.

Амфетамините са в основата на всички синтетични наркотици. Дилърите ги ползват и като “мешилка”, за да разреждат стоката си.

“Мога да сготвя амфетамин и в кухнята”, споделя още той. 

Автомобилът на Милен Цветков след фаталния удар
Автомобилът на Милен Цветков след фаталния удар

Прахообразният наркотик е най-евтината синтетична дрога на пазара. В средите го наричат и “бензин”. Забърква се от няколко вида киселини, които се смесват, а след това се варят. Грешната пропорция може да доведе до взрив. Бъркат се, докато се получи каша, която след това трябва да изстине. После се слага в калъпи от по 1 кг. Това са кутийки, които оформят хапчетата. Оставя се да изсъхне и да стане на прах. Екстази, или “бонбони”, също може да се приготви в домашни условия, защото в основата отново са различни киселини, които се смесват, но се поставят във форми за хапчета и се добавят цветове и символи. Шарките показват кое хапче е по-силно и кое по-слабо.

“Една доза

струва 10-15 лв.

Взимат го

основно за

партита, които

продължават

с дни

Повече от него купуват момичета на възраст от 18 до 24 г. Те още нямат сигурна работа и доходи. Всички дизайнерски наркотици ги карат да се чувстват превъзбудени. Дават им адреналин и сила. Синтетичните наркотици действат еднакво, но с различна сила. Онзи, който е приел наркотика, има ускорено и продължително говорене. Често им изсъхва устата и са постоянно жадни”, споделя наблюденията си източникът ни. Разказва, че кристалите се правят по-трудно и са по-скъпи. 1 г от тях се продава за 100 лв. Обикновено дозата стига за няколко дни. Наричан е още “дизайнерската дрога за богатите”. Готви се в нелегални лаборатории, защото е нужна добра хигиена, поддържане на определена температура и съхранение на различни киселини. Човекът, който забърква кристалите, е фармацевт или химик.

В средите ги

наричат

“доктори”.

Заплатата е

висока - около

500 лв. на ден

Заради това има много желаещи. Необходимите продукти се набавят от аптека и от магазин за битова химия. С безцветния прах се друсат жени до 30 г., които взимат и екстази. Прахчето действа като афродизиак и усилва сексуалното желание у жените.

“В дискотеките по Слънчев бряг мъжете слагат кристали в чашата на непознато момиче. Кристалът лесно се разтваря в алкохол и не оставя следа, защото е безцветен. В комбинация със спиртна напитка ефектът се засилва”, разказва бившият готвач на дрога.

След питието и без да подозира нищо, жената бързо губи задръжки. Под влиянието на дрогата е склонна да прави секс и с непознати. Стига се до оргии, извращения и гаври. Най-новото на пазара е оризова хартия, полята с наркотика в течно състояние. Дрогата изсъхва и попива в листчето. Слага се под езика, за да има по-бърз ефект. Наркотикът трудно се открива, защото прилича на обикновени листчета.

Най-търсеният и продаван наркотик в последните години е “кокаинът за бедни”, познат още като “сливенски кашкавал” или просто пико.

“Пикото и

амфетамините

са най-евтините.

Правят мозъка

на кайма

Имаш емоции, но не можеш да мислиш”, разказва бившият бъркач на илюзорно щастие. Той разделя зависимостта на два типа - физическа и психическа.

Напоследък китайският кокаин измества пикото на пазара. На външен вид изглежда като кокаин. Дилъри и зависими го наричат галено “китайче”. Приликата с оригинала е толкова голяма, че често опитни дилъри и търговци могат да бъдат заблудени, а разликата в цената е драстична. Заместителят се забърква от остатъчни продукти на пластмасата - киселини, пестициди, ацетон и амоняк. Въпреки всичко е на основата на хидрохлорид, както истинският кокаин. Синтетичният кокаин тип “китайче” е евтин и струва около 50 лв. за грам. Взимат го хора, на които оригиналният вече не им действа и търсят по-силно изживяване. Той обаче не се прави в България и го внасят от чужбина. В основата на кокаина, амфетамина и “китайчето" стои хидрохлоридът. При комбинацията му с вода се разтваря напълно. Хидрохлоридът абсорбира водата от организма на човек. Това е причината кокаинът и синтетичните наркотици да предизвикват жажда у любителите на дрога.

У нас сега са много актуални етеричните масла, извлечени от марихуана. Маслото е черно на цвят и има гъста консистенция. Извлича се главата на растението марихуана с въглерод под налягане. Смесва се с вода или с друга течност и се пие. Действието е 5-6 пъти по-силно от обикновената цигара марихуана. Търсят го богати хора с висок социален статус. Цената също е висока. За едно шишенце от 100 мл плащат по 500 лв. Другият начин е, когато маслото се пресова, след което се обработва с пропан-бутан. Сместа става твърда и тънка като стъкло. Малко парченце, отчупено от етеричното стъкло, се поставя в бездимните цигари, които са все по-разпространени.

Полицията често разбива домашни лаборатории за наркотици.

СНИМКА: МВР
Полицията често разбива домашни лаборатории за наркотици. СНИМКА: МВР