Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Вчера в ОДМВР Монтана е получен сигнал, че полски ТИР "Скания" с ремарке, с полски регистрации, е преминал границите на страната на Дунав мост-2 с намерение да разтовари отпадъци на територията на гр. Червен бряг, обл. Плевен, с изпращач на товара италианска фирма.

При извършената съвместна проверка от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и РИОСВ Монтана е установено, че тежкотоварният автомобил е с неизрядни съпроводителни документи - фирмата получател в гр. Червен бряг не притежава разрешителен документ, издаден по реда на Закона за управление на отпадъците.

Вписаната дейност по сепариране вече била извършена и отпадъците не може да бъдат сепарирани допълнително в България, а за дейностите с отпадъка не е уведомена надлежно РИОСВ Плевен. По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР Монтана.

Който в нарушение на установения ред пренася отпадъци през границата на страната, когато извършеното не представлява маловажен случай, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от две хиляди до пет хиляди лева.