Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Константин Папазов
Константин Папазов

- Вярно ли е, че ще ставаш собственик на футболния "Левски"?

- Това са интерпретации. Истината е, че на 28 април присъствах на среща на Павел Колев с представител на феновете. На която беше дискутирана тежката ситуация в клуба, както и реалната възможност до месец да се стигне до фалит. Тогава зададох въпроса дали някой се е чувал с Васил Божков в Дубай. Никой не се беше чувал. И тогава пред всички заявих, че съм готов да се кача на самолета и лично да отида при него, за да решим проблемите. И един ваш колега, чул, недочул, реши да го напише. Ще разкажа това на всички медии, без вестник "Труд", защото поне можеше да се ми се обадят.

- А готов ли си наистина да се качиш на самолета?

- Разбира се. След като съм го казал пред осем човека, значи е така. Нямам никакво намерение да шикалкавя.
Имам и самочувствието, че от 1994 до 2020 година съм един от малкото хора, които непрекъснато са работили в българския спорт. С една година почивка, в която бях само собственик на баскетболния "Левски". През останалото време съм работел.

Минал съм през два периода, в които е липсвало всякакво финансиране и смятам, че мога да помогна.

За мен единственото важно е, "Левски" да бъде добре. Нищо повече.

И този разговор трябва да се проведе, защото наистина положението е сложно и трябва да се намери изход. Но дадох и друга идея.

- Каква беше тя?

- Да се прати едно открито писмо до г-н Васил Божков и ако трябва да сме пунктоални, до г-н Георги Попов, който е мажоритарен собственик. То вече е готово и ще бъде изпратено.

- Невъзможно ли е да станеш приносител на акциите?

- Тази хипотеза не е невъзможна. Но повтарям, че единствено и само г-н Васил Крумов Божков, който от 1990 година е фактор в българския бизнес, може да определи кой ще е приносител на акциите на "Левски". Това е негово право и се надявам и задължение. Искам този проблем да бъде решен колкото се може по-скоро.

Това ще го повторя пред всички. Защото така ме е учил моят учител в баскетбола, пред медиите не трябва да се лъже.

- Кой те учи в баскетбола?

- Тони Божанков. Първият урок, който ми даде, е че най-важни са съдиите и медиите. И медиите и съдиите не трябва да се лъжат.

- Това със съдиите май не го спазваш много.

- Напротив. Винаги съм го спазвал. Казвал съм им истината в очите. Те как са го разбирали, си е тяхна работа.

- Имаш ли нещо да добавиш?

- Да. Към днешна дата, 4 май съм единствено старши треньор на баскетболния "Левски Лукойл".