Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров КАДЪР: БНТ
Началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров КАДЪР: БНТ

"Хубаво е тези, които задават ритъма, да са хора в час. Няма логика да може да седиш в метрото, а да не можеш да стоиш в парка". Това каза началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров по БНТ.

"Не по-малко от 500-600 000 са прекарали болестта COVID-19 у нас".

По думите му хората не могат да стоят затворени още година. "Те ще се скапят, трябва да се научим да живеем с него. Църквите не бяха затворени, нищо не се случи", добави той. 

В нашата страна никога няма да се случи това, което се случи в Италия или Испания, просто защото тези две държави са на четвърто и пето място по продължителност на живота в света. Там има много възрастни и уязвими хора", каза още той. 

"Във всяко нещо има неща, които са важни и такива, каквито не са. Тези разнопосочни сигнали, да носим или да не носим маски, не са важни. Важното е хората да спазват хигиена и да си мият ръцете", обясни доц. Мангъров.

Според Мангъров е хубаво, че се разхлабват мерките, но според него трябва да са отворени парковете и стадионите, и спортните площадки.

Трябва да се отварят шлюзовете постепенно, но не и безкрайно, защото тук става въпрос за месеци - едва ли не до Нова година. Няма нужда толкова дълго да бъде, каза той.

Когато съветваш, трябва да знаеш какво се случва, всеки да си гледа работата, да си знае специалността, добави още той.