Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерката на левицата Корнелия Нинова СНИМКА: Архив
Лидерката на левицата Корнелия Нинова СНИМКА: Архив

"Г-н Георги Гергов твърди, че парламентът не трябва да се свиква, а министър-председателят трябва да се отчита на пресконференции. Неговите предложения влизат в сериозна конфронтация с решения на колективните органи на партията. Винаги сме държали на Конституцията, на правовата държава, на взаимния контрол между властите. Гергов удря в същностни политики на БСП“. Това заяви в студиото на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод последните изяви на Георги Гергов.

Тя припомни, че той не за пръв излиза и хвали правителството на Борисов, критикувайки същевременно БСП: "Така става, когато получи 43 млн. лв. за дупката във Варна, така става, когато получи поредния кредит от банката за развитие. Искам да съм много ясна – след тази реакция в партията и всички нейни структури, на базата изпратено от него писмо, смятам, че ако му е останало и най-малко достойнство, трябва да се оттегли от партията. Ще кажа и много ясно – политиката не е търговия. Винаги ще се противопоставям на опитите БСП да бъде използвана като параван за лични икономически интереси. БСП не се продава. Политика се прави с грижа за хората, а не с грижа за частния интерес."

Корнелия Нинова смята, че е време Гергов да избере в коя партия членува, ще се съобразява ли с колективните интереси на партията или ще гони само личният си интерес. "Да определи в кой отбор иска да играе", каза още тя.

"След 15 дни - на 7 май, приключва мандатът на г-жа Нинова. Ако имаме възможности, трябва да се свика Националният съвет на БСП и да решим какво се прави. По устав трябва да се избира председател". Това обяви преди дни пловдивският бизнесмен Георги Гергов, който е и лидер на социалистите в региона.

Именно тези негови думи са и повод за реакцията на Корнелия Нинова.