Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тайната на един възход - от танца с милиардер на най-скъпия крайцер в света до създаването на собствена бизнес империя

В началото на 80-те години на миналия век една 20-годишна американка от средната класа също като много свои приятелки решава да търси късмета си, като използва най-голямото си предимство - красотата. Става топмодел. С баща пожарникар и майка секретарка момичето мечтае за повече.

Днес тя вече e сбъднала американската мечта и е изградила своя бизнес империя - основател и дизайнер на сетовната модна марка РОКСИ". Освен това е писателка и изкустна художничка.

Как обаче красивата дама извървя

жадувания път на славата

и успеха?

Заредена с амбиция и любопитство младата, Джил Дод се впуска в епично пътешествие в света на упадъка и опасността на парижката модна индустрия. Работейки неуморно, за да блесне по страниците на най-добрите списания в Париж, Джил успява да избягва и безкрайните сексуални предложения, които получава най-често по време на партитата на агенцията си. Животът я изненадва с драматичен обрат, когато работата я отвежда в Монте Карло, където се среща с ексцентричен мъж.

Името на новия ухажор е Аднан Хашоги - един от най-богатите мъже света през 80-те години на миналия век, милиардерският търговец на оръжие в Близкия изток. Двамата се впускат в романтичен танц край Френската Ривиера, а тогава тя дори не знае с кого точно танцува.

"Внезапно моят партньор спря, хвана един стол и го хвърли в огъня. Аз също хвърлих един. Ние се смеехме и заедно бяхме като два магнита, въртейки се пред пламъците - спомня си тя. - Моят нов приятел ме гледаше в очите, когато нежно запретна ръкави и използва пръстите си, за да напише на предмишницата си: "Обичам те". Отне ми минута, за да разбера, че е в кръв. Случайно или не, той се беше нарязал с парче стъкло."

Един ден Хашоги поканил Джил да се присъедини към него на яхтата му. По това време 83-метровият Nabila е бил най-големият частен крайцер в света, показан по-късно в един от филмите за Джеймс Бонд, преди да бъде продаден на султана на Бруней. Накрая става собственост на Доналд Тръмп.

В седмиците след запознаството си с милярдера, той споделя на младото момиче, че освен законната си съпруга, според саудитския закон му е разрешено да има още 11... За удоволствие. Аднан Хашоги моли Джил да бъде една от тях. Тя помни много добре тази нощ.

"Бяхме в Марбела, Испания, когато сводникът на Аднан дойде и ме измъкна от леглото посред нощ и ме заведе в апартамента при него. Направи ми вана с балончета. По време на тази баня бе първият път в живота ми, в който употребих кокаин. След това влязохме в спалнята му и когато понечих да го целуна, той ме спря и ми каза, че не мога да го целувам, преди да

сключа договор с него".

Джил разказва за условностите на контракта, който целял да я осигури на разположение на Хашоги за пет години."Ще ви дам всичко, от което се нуждаете финансово. Ще можете да ме търсите където и да съм по света, а аз ще бъда длъжен да ви отговоря в рамките на 24 часа. Ще бъдете с мен, където и да съм, ако желаете да ме придружите."

Шейхът я предупредил, че не е добре да се вижда с други мъже, както и да внимава да не се влюби в самия него. За последното обаче, като че ли вече било твърде късно. Речено - сторено, Дод се съгласява да дели мъжа, който спечелил сърцето й с още една дузина жени. Потапя се в лукса на изискани вечери с него и партита от най-висок клас.

"Влюбих се в неговия свят и чувствах сигурност"

- признава тя. - Всеки, който познава Аднан знаеше колко забавен и колко интелегентен е той."

Без притеснения Хашоги говори за бизнес делата си пред Дод.

"Той беше отворен с мен относно правенето на военни сделки, а когато го питах дали не се чувства зле от факта, че продава оръжия за война, той отговори: "Няма ли право всеки народ да се защитава?"След две години заедно милиардерът предлага на Джил да плати обучението й в един от най-добрите колежи за дизайн в Америка, което именно ще й отвори много врати в бъдеще.

Г-жа Дод, която днес живее в окръг Марин, Калифорния, със съпруга си, настоява, че никога

не се е възприемала като "проститутка"

и все още не го прави до ден днешен. Независимо от това тя разбира, че спада към това определение, и към края на 1981 г. започва да се чувства неудобно от необичайната за Запада връзка и през 1982 г. на нея е сложен край.

Дод се разочарова, понеже смята, че Хашоги ще й предложи законен брак, но той никога не го направи. Новите жени в харема му не били амбициозни като тези в миналото. Те използвали кокаин и идвали от малки агенции."Започнах да разпитвам за всичко - казва Джил. - Фасадата започна да се напуква и аз започнах да виждам какъв в действителност е Аднан. Бях изключително наивна и толкова време не осъзнах факта, че съм там само за секс. Поглеждам назад в миналото и виждам как съм била манипулирана."

Едва по-късно тя щеше да разбере, че партито, на което се запознават, е било организирано от него, той работил с нейната агенция и

предварително планирал да я наеме за харема

си в замяна на такса.

Седем години след раздялата Джил Дод основава компанията "Рокси" и към днешна дата тя има репутацията на изключително успешна бизнес дама. В личен план е щастливо омъжена, а от брака си има три деца. Аднан Хашоги почина на 81-годишна възраст в средата на 2017 г.