Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Смачката кола е джип "Ауди Q7"
Смачката кола е джип "Ауди Q7"

Линейката закъсня, твърди Тодор Петров, който е бил на мястото на инцидента. Спешна помощ: Екип е пристигнал за 6 минути

Лекарите са открили Милен Цветков по средата на пътното платно, обясни говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска  

 

„Линейката се забави доста. Стори ми се цяла вечност. Минаха поне 10 светофара докато дойде, над 15 минути. Когато най-накрая пристигна от нея излязоха две млади момичета, които с голи ръце му правеха сърдечен масаж. Не тръгнаха веднага, спешния екип остана на място поне още 10 минути. Милен Цветков беше починал много преди да дойде линейката.“
Това разказва за „24 часа“ Тодор Петров, който е един от очевидците на фаталната катастрофа с телевизионния журналист. Според него причина за смъртта на Цветков се дължи на голямото забавяне на спешна помощ.
В неделя привечер Тодор Петров е близо до столичния мол „Парадайс“, когато чува въртене на гуми от кола, която профучава с мръсна газ. Следват два много силни удара. „Единият беше особено силен като взрив на бомба. Не се чуха спирачки“, спомня си Петров. Когато отива на местопроизшествието вижда разпилени автомобилни части по цялото къстовище. Едно от чакащите клиенти таксита е ударено, а на 20 метра пред него е колата на Милен Цветков с изцяло смачкана задница. Джипът на шофьора предизвикал катастрофата е с потрошена предница, след като се е забил в предпазната ограда на отсрещния тротоар.
За по-малко от минута пристига полицейски екип. Идва и втори патрул, а на помощ се притичват дори охранителите от мола. „Когато видях катастрофата, Милен Цветков вече беше седнал на бордюра на 20 метра от колата си. Беше в шок. Говореше с полицаите. Нямаше видими рани, нямаше и кръв. Дадоха му да пие вода. Мина доста време, когато му стана лошо и легна на земята. Полицаите се опитаха да му направят изкуствено дишане, но не много успешно. В един момента той съвсем загуби съзнание и те не можеха вече да направят нищо“, разказва очевидецът.

Междувременно момчето, предизвикало катастрофата, търси нещо в колата си, оглежда и под нея. „Видя ми се адекватен, не е залитал, но се държеше все едно нищо не е станало. През цялото време ровеше за нещо в колата. Не го арестуваха, не видях да му вземат и проби за алкохол и наркотици. Имаше едно момиче около него, което се суетеше“, спомня си Тодор Петров. Той забелязва наблизо мъж, който крачи нервно. Дори отначало си помислил, че той е шофьорът.
Прави му впечатление и, че полицията не спира движението, а минаващите коли газели през разпилените части. „Милен Цветков беше жив и само забавянето на линейката не му даде шанс да живее“, смята очевидецът.

"Екипът ни е тръгнал по друг сигнал за случай на коронавирус, но завеждащата диспечерка го е отклонила, защото е бил в близост до мястото на инцидента. Колегите са били там за 6 минути, всичко е записано на GPS. Полицията казва, че инцидентът е станал около 18 часа, но при нас сигнал е постъпил в 18:16 минути", обясни пред "24 часа" говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

"Вероятно човекът, който е излязъл от колата и е седнал на тротоара е водачът на другия автомобил, защото лекарите са открили Милен Цветков по средата на пътното платно, не е бил в съзнание, имал е само пулс. Възможно ли е човек в критично състояние да излезе от колата си, да седна на бюрдюр и някой да го остави да припадне по средата на пътното платно", допълни тя.

Когато екипът на спешна помощ пристига на място, Милен Цветков е в критично състояние. Закарали са го максимално бързо до "Пирогов", но малко преди да стигнат до болницата, той издъхва.

"Да, когато човек стане свидетел на нещо подобно и е под стрес, една минута му се струва като един час, но хората трябва да бъдат по-внимателни с подобни обвинения", каза още Катя Сунгарска. 

Катастрофата става в неделя привечер.
Катастрофата става в неделя привечер.