Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Михаил Иванов
Михаил Иванов

В мен съществуваше един въпрос, на който много време нямаше отговор. И въпросът е следния: „Защо Исус Христос, Божият син, трябваше да бъде разпнат, тоест да бъде принесен в жертва за греховете на човеците?”. Та нали има власт да прощава грехове?! Не можеше ли просто да прости греховете на човеците и да ги освободи от проклятието!? „Та нали е въплътеният Бог?! Защо едно толкова свято и непорочно въплъщение трябваше да бъде „осквернено” заради греха на човеците?...“

Има много обяснения за разпятието, но ако се замислите, ще видите, че те не са изчерпателни, а се налагат като догма. Защото никой още не е казал цялата истина за това.
Защо Христос трябваше да пострада?
Задавах този въпрос на Бога цели дванадесет години, но Той не ми отговаряше. В един хубав ден реши да ми отговори. Този ден беше Разпети Петък преди Великден. Чудото се случи. Бог ми откри цялата истина за това, а сега ще я узнаете и вие.
Когато Бог прокле човека, загдето съгреши, човекът се превърна от безсмъртен и нетленен в тленен и смъртен. И така, грехът доведе проклятието, а проклятието доведе смъртта.
Във времето, когато Бог се въплъти в Исуса Христа, Той дойде, за да даде прошка на човека, а и властта да прощава грехове. Но смъртта остана, защото БОГ ПРОТИВ СЕБЕ СИ НЕ ВЪРВИ, ОБРАТНА ДУМА НЕ КАЗВА И САМ Е ИЗПЪЛНИТЕЛ И ИЗВЪРШИТЕЛ НА СЛОВАТА СИ. Затова човек и да получи прошка пак умира, защото тленността и смъртта остават в него.
Защо Бог трябваше да умре?!
И така, поради голямата си любов към човека, а и за да освободи човека от смъртта, Бог намира най-удивителното решение: „да принесе себе си в жертва, превръщайки се в човек, за да може да понесе поруганието от човека като отговор за проклятието и то до смърт - кръстна”.
ЗАЩОТО БОГ, БИДЕЙКИ ИЗВЪРШИТЕЛ И ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ПРОКЛЯТИЕТО, ТО НИКОЙ ДРУГ НЕ БИ МОГЪЛ ДА ГО ПРОМЕНИ ИЛИ ПРЕМАХНЕ. ЗАТОВА, КОГАТО ИЗВЪРШИТЕЛЯТ И ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ НА ПРОКЛЯТИЕТО УМРЕ, ТО И САМОТО ПРОКЛЯТИЕ УМИРА.

БОГ УМРЯ, ЗА ДА МОЖЕ ЧОВЕК ДА ЖИВЕЕ.

Що е Възкресението?!
Възкресението е нов живот и ново раждане, и възвръщане към изначалната същност. Бог не би могъл да бъде вечно мъртъв, защото всичко, което е сътворил с много любов, също ще умре. Именно затова и възкръсна, за да даде нов живот на човека.
Ето с тези два печата на собствената си смърт и възкресение, Бог запечата човека за безсмъртие и вечен живот.

Бъдете Благословени!