Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Къщата, в която се разиграва кървавата драма
Къщата, в която се разиграва кървавата драма

Братът на треньора по плуване Велчо Клешков, който уби съругата си Йорданка, сина си Владимир и се самоуби във Велинград, е бил частичен очевидец на кървавата драма, научи "24 часа" от свои източници.

Трагедията се разигра в неделя сутринта в жилището на мъртвото семейство във Велинград. Както единствени съобщихме именно братът на убиеца е подал сигнала в полицията, че нещо ужасно се случва в жилището на Велчо, т.к. двамата са живеели със семействата си в една къща.

Още с първите викове и крясъци, които чува от етажа на Велчо и Йорданка, братът опитва да влезе в жилището им. Велчо обаче изскочил от стаята на сина си, успял да го изтика през входната врата и да я заключи. Разследващи предполагат , че към този момент съпругата Йорданка и сина Владимир вече са били умъртвени. По телата на убитите и самоубилия се са открити множество наранявания от кухненския нож, с който са били извършени убийствата.

Съпругата Йорданка е открита в спалнята на жилището, а синът Владимир, който е страдал от вродено заболяване и е бил трудно подвижен в стаята му.

Бащата Велчо Клешков е намерен в коридора на дома. Той първоначално е опитал да пререже вените си, а след това си нанесъл удари с ножа в областта на гърдите. Оръжието на престъплението е открито край трупа му. Основната версия, по която се работи за двойното убийство и последвалото самоубийство е, че нещо е отключило невиждана агресия у треньора по плуване.

До момента не е имало сигнали за домашно насилие в семейството на двамата треньори. Съседите ги описват като скромни, тихи и сплотени родители, които работят и се грижат за болния си син.

Обществеността на Велинград е потресена от случилото се, още повече, че починалото семейство е популярно сред местните. Убитата Йорданка Пенина е била след олимпийските ни надежди в женското плуване през 80-те години на миналия век и един от най-добрите български треньори по плуване у нас. Двамата с Велчо са многократно награждавани за успехите на техните възпитаници от плувен клуб "Белмекен" във Велинград.