Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Който иска да ходи в църква - на опашка един след друг на два метра разстояние

Досега 11 български вирусолози - доценти и професори, съм чул как публично по ТВ или в интервюта за водещи национални медии да обяснят ясно какво означава стадиен имунитет, как той се постига и защо е много важно да се правят тестовете, които показват, колко от хората са изкарали COVID-19 без да са разбрали, че са били заразени. Преди около 2 часа и доцент Ивайло Алексиев от Национален Център по Заразни и Паразитни Болести по Референдум по БНТ. Само някои от управляващите неразбрали или се правят на неразбрали.

Масовото тестване би помогнало, за да се разбере дали трябва още да се стегнат сегашните мерки, или не, дали да се поразпуснат, или не и докога трябва да има мерки.

И да, мерките за дистанциране и дезинфекция трябва да се спазват. И всички мерки, които са в закона на министър Ананиев, даже и тези които не ни харесват.

И за Великден, ако зависеше от мен, бих наредил за църквите да важат правилата, които са валидни за работещите хранителни магазини - който иска да ходи в църква, на опашка един след друг на два метра разстояние.

И за тези християни, които не знаят, църква не значи сграда. А място, където група хора говорят за Бог. И чукането на яйца в двора на църквата или обикалянето й не прави никого християнин.

Лека нощ приятели и не ходете в планините. Всяка планина в България била парк вече.

*Владимир Каролев във фейсбук