Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: Фейсбук
Кадър: Фейсбук

Специалистите от отделението по кардиология в клиниката в Мюнхен - Богенхаузен изпратиха послание към света в борбата срещу COVID-19 с песен, която изпълняват на работното си място - темпераментно, с настроение, вяра и страст към професията си и живота.

"За нашите приятели в Италия, Испания, Франция, Великобритания, САЩ (б.р. - това са най-засегнатите страни от COVID-19 към момента) и към всички хора в света, това е нашето послание към вас.

В тази ситуация сме обединени, този вирус не може да ни повали. Тук ще продължим да се борим. Нека търпеливо действаме заедно. Ние сме тук заради вас, а вие останете в домовете си заради нас", написаха в коментар към изпълнението си медиците на страницата на клиниката във фейсбук.

Специалистите изпълняват мелодията от песента на британския изпълнител Михаел Киванука "Lovе & Hate", а думите са написани от самите тях, имат съпровод от китара и кахон.

Ето и какво казват в импровизацията си:

Обадете се на хората, които са навън -
да си останат вкъщи,
обадете им се, за да ни позволят да покажем,
че заедно се справяме,
за да покажем нещо красиво.
Вярваме, че това, което се случва,
няма да ни отведе някъде, където
не се предполага, че не трябва да бъдем.
То не може да ни открадне това, което Бог ни е дал.
Нека се подкрепяме и да действаме заедно с търпение.
Не може да ни повали, не може да ни сломи.
Останете си вкъщи, ние ще продължим да се борим.
Ще спечелим битката заради вас.

Германия е на четвърто място в света по случаи на заразени с COVID-19 - 96 637. Починалите в страната след инфектиране с вируса са 4478.