Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заразените в света минаха границата от 1 милион в петък, като над 500 000 от тях са в Европа. Страната с най-много заразени е САЩ с над 245 000 души.

Починалите наближават 55 000 глобално, като най-много са в Италия - вече 14 хил. Общо в Европа са регистрирани 70% от смъртните случаи в света.

Официалните данни обаче не разкриват истинския мащаб на инфекцията. Според шефа на австралийското здравеопазване заразените навярно са над 10 млн. поради особеността на болестта да протича при мнозина без симптоми. Според д-р Браян Мърфи истинските цифри на заразените са поне 5 -10 пъти по-високи.

За втори пореден ден в САЩ починаха над 1000 болни - 1169. Моргите в големи градове като Ню Йорк и Чикаго са препълнени и се търсят нови помещения, където телата да бъдат пазени до погребенията. От болниците ги извозват с камиони. Над 90% от американците спазват карантина. Втори тест на президента Доналд Тръмп също е отрицателен.

За да може да бъде опазена оперативната мощ на американската армия, част от командния ѝ състав се е преместил в бункер в планината Колорадо. Той е строен през 60-те години на миналия век и е смятан за най-защитения обект в света.

В САЩ за пореден ден починаха над 1000 болни.
В САЩ за пореден ден починаха над 1000 болни.