Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Виктор Петров (номер 16) и съотборниците му са готови за битките в Суперлигата.
Виктор Петров (номер 16) и съотборниците му са готови за битките в Суперлигата.

 

"КОГАТО в началото на миналия сезон се събрахме на първа тренировка в Луковит, ръководството на клуба ни каза, че целта е да се задържим във Висшата лига. Хората разчитаха на нас за това. Но ние не оправдахме очакванията им - преминахме в Суперлигата!"
Това споделя с усмивка пред "168 часа" либерото на "Ботев" (Луковит) Виктор Петров. Именно това е отборът, който вече си осигури място сред елита на мъжкото ни волейболно първенство. За жителите на 10-хилядното градче постижението е сбъдната мечта, тъй като от 20 години местен тим не е играл в професионална лига.

Волейболът е на почит в Луковит

- по време на мачове целият град се изсипвал в залата, разказва волейболистът. Когато на турнира в Русе той и съотборниците му момчетата станали първи и се разбрало, че преминават в елита, пак целият град се събрал, за да ги посрещне с купата. Отборът подарил купата на кмета, а градоначалникът организирал банкет в чест на "Ботев". "Имаше специална програма, закрихме сезона подобаващо. Кметът се оказа добър танцьор, но ние го надминахме на дансинга", припомня си славните дни Виктор Петров.
Напук на кризата, обхванала редица тимове от Суперлигата, дебютантът от Луковит е като бяла лястовица. "Тук се работи изключително много с волейболните школи, още от децата. Нямахме забавяне на заплатите. Залата ни - макар и малка, е газифицирана. През зимата вътре беше около 25 градуса", разказва Виктор. Нещо, на което със сигурност могат да завидят и в "Левски" и ЦСКА. "Нямаме домакинска загуба през сезона", гордо допълва волейболистът на Луковит.
Понеже размерите на залата не отговарят на условията за участие в Суперлигата, се появило предложение "Ботев" да играе мачовете си в
 

новоизграден модерен комплекс

в съседен Тетевен. Играещият президент на тима Валери Марков, който е общински съветник, не дал и дума да се каже. "Как така нашите момчета ще играят в Тетевен? Нали правим всичко за града, да радваме хората! Не ги пускаме там, веднага ще разширим залата", отсякъл Марков. Целият общински съвет го подкрепил и в момента залата се ремонтира. Целта е да се осигурят поне 400 седящи места. Преди време са сменени дограмата и седалките.
Виктор Петров и съотборниците му са благодарни на ръководството на тима, но знаят, че това е и задължение. "Не си правим илюзии какво ни чака в Суперлигата, няма да е лесно. Но и не отиваме там като обречени. Да, срещу ЦСКА и "Пирин" ще ни е много трудно. Но останалите отбори не са непреодолими, ако играем срещу тях мотивирано", споделя либерото на "Ботев".
В момента отборът чака новия си бюджет, за да започне

да мисли по-сериозно и за селекцията

Но за Виктор и съотборниците му успехът се корени в други компоненти. "Да няма контузии, да играем мотивирано, да можем да живеем нормално. Не е логично да играеш в Шампионската лига, а да живееш от заеми. Трябва да се промени мисленето в България, да се работи с школите. Те са бъдещето. Ако някой въобще мисли за бъдещето на българския волейбол, нека отчете това", обобщава състезателят на "Ботев".

 

Виктор Петров
Виктор Петров
Отборът на "Ботев" е любимец на жителите на Луковит.
Отборът на "Ботев" е любимец на жителите на Луковит.
Общината в Луковит разширява спешно залата, за да отговаря на изискванията на Суперлигата.
Общината в Луковит разширява спешно залата, за да отговаря на изискванията на Суперлигата.
"Ботев" Луковит успя да влезе в Суперлигата без "вратички" и подмолни договорки.
"Ботев" Луковит успя да влезе в Суперлигата без "вратички" и подмолни договорки.