Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новият треньор на националния отбор трябва да е доказан специалист, категорична е Роси Янева.
Новият треньор на националния отбор трябва да е доказан специалист, категорична е Роси Янева.

 

В НАЦИОНАЛНИЯ отбор трябва да има място за топреализаторки, а не само за момичета, които цял сезон са били резерви в отборите си.”
Това сподели пред “168 часа” часа една от най-обичаните български волейболистки - Росица Янева.  В първите дни на април от родната федерация по волейбол трябва да обявят името на новия наставник на дамския ни представителен тим. Възможно е това да стане и в последния ден на март, но до редакционното приключване на  “168 часа” претендентът не беше ясен. Кандидатите са трима - двама италианци и словенец.
 Роси  Янева признава, че очаква с интерес избора.

“На три от отборите-финалисти в Шампионската лига

треньорите са италианци. Това говори достатъчно. Много е важно наставникът да бъде доказан специалист. Момичетата израснаха, някои играят в най-добрите първенства и отбори” - обяснява Янева и обобщава: “Чакам с голям интерес избора на треньор и новата селекция. Интересно ми е дали момичета, които цял сезон са били резерви в отборите си, ще попаднат в състава. А състезателки от световна класа като Радосвета Миличевич и Петя Цекова, които са топреализаторки за отборите си, ще следят мачовете от трибуните...”
Междувременно източници от волейболните среди споделиха, че словенецът Драгутин Балтич е най-вероятният  нов треньор на женския ни национален отбор. Той е треньор на “Локомотив” (Баку), където преди време играеше националната разпределителка Любка Дебърлиева. Преди месец за фаворит се считаше друг бивш треньор на Дебърлиева - наставникът на “Динамо” (Казан) Ришат Гилязутдинов. Лично президентът на федерацията ни инж. Данчо Лазаров, с когато Дебърлиева е в близки отношения, отиде на крак в Русия, за да преговаря с Гилязутдинов. Часове преди от БФВ да обявят името на новия селекционер, разследване на “168 часа” установи, че

бременната Любка е била прясно трансферирана

в “Динамо” (Казан). Руснаците бяха превели сумата по трансфера ден преди да се разбере името на новия български селекционер. Случайно или не, но след разкритията от БФВ обясниха, че ръководството на Казан не е пуснало Гилязутдинов заради “многото ангажименти”. Бременната Дебърлиева обаче
така и не замина за “Динамо”, където би трябвало вече да се води на заплата.
  “168 часа” изпрати въпроси на руския тим с молба да разяснят как така Любка хем е бременна, хем е тяхна състезателка и дори и с коремче в седмия месец би трябвало да е на полето, хем си седи в “Левски” като треньорка на “сините”. Да не говорим, че когато са започнали преговорите, тя е била контузена. Отговори нямаше.

Роси: Бихме всички грандове без “Олимпиакос”

И ПРЕЗ този сезон Роси Янева е състезателка на гръцкия “Анатоля”.
Два кръга преди края на шампионата отборът є е в челната четворка. “Сезонът за нас беше много успешен. За отбор само с една чужденка и с такъв бюджет надминахме очакванията. Успяхме да победим всички грандове, без “Олимпиакос”, горда е с постигнатото Росица Янева. Щастлива е и че в тима є финансовата криза не се е усетила. Волейболистката споделя, че основната заслуга е на президентката на отбора. “Изключително мотивиран човек! Благодарение на нея имаме спонсори, като до момента нито един от тях не се е отказал!”, разказва волейболистката.
Макар и далеч от дома, Янева следи какво се случва в родния шампионат. Преди дни женският тим на ЦСКА спечели юбилейната си титла, но заради финансовата криза никой не знае каква ще е съдбата му през новия сезон. “Мога да кажа едно голямо “браво” на момичетата! В ЦСКА винаги на първо място е било себераздаването. Само волейболистките си знаят каква е цената на този успех, с колко лишения и тежки тренировки е извоюван. Жалко ще е, ако такава голяма и организирана школа бъде съсипана. Спортът в България върви стремглаво надолу. Ако някой иска да помогне - политици, бизнесмени, сега е моментът. После може да стане много късно”, предупреждава Янева.

За нея успехът на това начинание

се крие в добър мениджмънт и по-голямата популярност на волейбола в училищата, по телевизиите, със създаването на по-добри условия за работа на треньорите в детските школи. Дава и примери. “В Гърция се организират много летни лагери и турнири, а в спортните училища попадат само талантливи деца. С тях се работи интензивно и професионално. Залите и площадките са пълни”, разказва Роси и допълва:  “По време на All Star всяка година залата е препълнена от деца, които буквално не ни оставят възможност да излезем от залата след мача. Мечтая си един ден това да се случи и в България.”
 


Рууни преподписа с "Монца"

Още преди да е свършил редовния сезон, ръководството на "Монца" подписа нов договор с Шон Рууни.
Американският национал направи истински фурор при дебюта си на Апенините, затова шефовете на "Монца" побързаха да го задържат и догодина. "Радваме се, че въпреки многото оферти към него, той избра отново "Монца", коментира мениджърът на тима Енрико Марчиони. "Нямах много колебания по въпроса, в Монца се чувствам чудесно", сподели Шон.

 


Спонсор на САЩ е герой на CNN

Спонсорът на националния отбор на САЩ Бруно Серато попадна в Топ 20 на героите на CNN за 2011.
Класацията показва обикновени хора, които се грижат за социалнослаби групи. От години Серато храни сираци и деца на бедни родители в ресторанта си. Националите на САЩ са му помощници в това начинание и често участват в благотворителните му вечери - дори като сервитьори.

 

Росица Янева (номер 9) и отборът й "Анатоля" са Топ 4 на гръцкото първенство.
Росица Янева (номер 9) и отборът й "Анатоля" са Топ 4 на гръцкото първенство.
Роси по време на най-новата си фотосесия.
Роси по време на най-новата си фотосесия.
Роси Янева блести и на волейболното поле, и пред фотообектива.
Роси Янева блести и на волейболното поле, и пред фотообектива.
Шон Рууни ще играе в Монца и през следващия сезон.
СНИМКА: ACQUA MONZA PARADISO BRIANZA
Шон Рууни ще играе в Монца и през следващия сезон. СНИМКА: ACQUA MONZA PARADISO BRIANZA
Спонсорът на САЩ Бруно Серато от години подпомага финансово сираци и социално слаби деца.
Спонсорът на САЩ Бруно Серато от години подпомага финансово сираци и социално слаби деца.